Tesla Smartphone 9.1 – sve performanse novog Tesla telefona

Mobilni Telefoni / 12. 08. 2017. / Bloger:

Dugo očekivani naslednik prvog Tesla pametnog telefona iz premium klase predstavljen je početkom avgusta u Srbiji. Ekran veličine 5,5 inča u full HD rezoluciji, processor sa 8 jezgara uz radnu memoriju velikog kapaciteta, dual cameras tehnologija sa kamerama od 13 i 2 megapiksela, vrlo otporno metalno kućište i dual SIM samo su neke od karakteristika Tesla Smartphone 9.1.

Nov Tesla Smartphone 9.1. dolazi sa LTPS ekranom od 5,5 inča, karakterističnim po vrlo brzom odzivu na komande i jasnom prikazu pri jakom spoljašnjem osvetljenju zahvaljujući GFF full lamination tehnologiji. Uz rezoluciju od 1920×1080 piksela korisnicima je garantovan oštar prikaz na ekranu, a uz Miravision tehnologiju ostavljena je mogućnost da korisnik sam podešava boje, a da se nivo osvetljenosti usklađuje sa spoljašnošću. Velika prednost u odnosu na druge smart telefone, kod novog Tesla uređaja je Eye protection opcija. Njenim pokretanjem aktivira se filter za plavu boju čime se smanuje opterećenje očiju i zamor tokom upotrebe.

Moćne performanse ovog telefona ogledaju se i u osmojezgarnom 64-bitnom procesoru koji uz radnu memoriju od 4 GB obezbeđuje izvršavanje zadataka bez ikakvih zastoja i korišćenje većeg broja aplikacija u istom trenutku. Uz Mali T860 grafički procesor, igranje i najzahtevnijih igrica na Tesla Smartphone 9.1 teče bez problema.

Nov Tesla uređaj opremljen je aktuelnim operativnim sistemom Android 7.0. Njegovom upotrebom postiže se visok nivo optimizacije i uštede baterije, a uz funkciju “data saver” korisnik može znatno racionalnije koristiti i mobilne podatke i bateriju telefona. Ukoliko, pak, baterija bude potrošena, a neophodan vam je telefon, uz opciju Quick Charge možete napuniti uređaj do 50% za samo sat vremena. Takođe, Dual screen opcija je koja u mnogome može olakšati upotrebu kada je potrebno da više aplikacija bude uključeno, pa se tako podelom ekrana može vršiti rad u dve aplikacije paralelno.

Uz Dual cameras tehnologiju profesionalne fotografije nisu više rezervisane samo za vlasnike kvalitetnih foto aparata. Uz dve kamere sa 13 i 2 megapiksela sada je moguće snimiti dve pozicije iste scene, pri čemu će objekat koji je u fokusu biti izoštren, a pozadina zamagljena, čime se postiže profesionalan efekat bez napora. Kada se kombinuju, dve kamere mogu da obuhvate mnogo širi kadar, a za dobre selfije, tu je i prednja kamera od 8 megapiksela.

Tesla Smartphone 9.1 opremljen je i senzorom za otključavanje telefona putem otiska prsta. Senzor se nalazi na prednjoj strani uređaja, na vrlo zgodnom mestu kada se telefon nalazi na stolu, a ovom opcijom praktično je onemogućeno da iko osim vlasnika pristupi sadržaju telefona. Kućište izrađeno od legure alumunijuma, male debljine, veoma je lagano i težine je samo 150 grama. Eleganciji telefona doprinosi i prednja strana uređaja koja je cela izrađena od stakla. Važno je znati i da Tesla Smartphone 9.1 omogućava i upotrebu dve SIM kartice, zahvaljujći čemu možete potpuno odvojiti privatno od poslovnog ili uštedite tokom putovanja korišćenjem lokalne SIM kartice.

Ne treba zaboraviti i dodatne sadržaje koji su vrlo značajni za sve grupacije korisnika. Tesla Smartphone 9.1 ima notifikacionu LED lampicu koja signalizira propuštene pozive, poruke i druga obaveštenja. Takođe, pri izboru zvukova koje ćete koristiti za pozive i poruke možete birati između jedinstvenih i zanimljivih ringtonova koje su kreirali domaći kompozitori.

Uz Tesla uređaj dobijate i premium pogodnosti, od Tesla “Servisa na poziv”, preko zakazivanja popravke koja se obavlja za samo sat vremena, do osiguranja za slučaj oštećenja ekrana.

Performanse:

Procesor: 8 jezgara, 64-bitni MT6750

Radna memorija: 4 GB

Prostor za skladištenje: 64 GB

Ekran: LTPS 5,5 inča, Full HD

Glavna kamera: Dual cameras tehnologija, dve kamere: 13MP i 2MP

Prednja kamera: 8MP

Operativni sistem: Android 7.0 Nougat

Baterija: 3000 mAh

Senzor otisaka prstiju

Dual SIM

Share Button

Ostavi komentar