SkyShowTime – kako koristiti iz Srbije

Streaming / 26. 12. 2022. / Bloger:

Sredinom decembra 2022. sam od prijatelja iz Hrvatske po prvi put čuo za ovu striming platformu , a posebno me privukla cena koja je u promo periodu iznosila samo 3 evra mesečno. Odmah sam se pitao da li se može koristiti u Srbiji, registrovao se i krenuo u testiranje ove platforme koja dosta podseća na Netflix i HBO Max. U ovom tekstu ću vam preneti svoje iskustvo, kao i sve prednosti i mane, potpuno iskreno.

SkyShowTime cena

Da krenemo prvo od cene. Ukoliko se na ovu platformu registrujete do 25. 1. 2023. mesečna cena će za vas iznositi samo 3 evra. Ipak, vodite računa jer to neće biti vaša cena koju ćete plaćati zauvek, već samo do prvog otkaza, odnosno pauze. Ako bi posle otkaza ili pauze, recimo u avgustu 2023. kad ste na moru i ne gledate filmove, probali da nastavite, nova cena bi za vas bila 6 evra. Ako celog života ne otkazujete, cena će zauvek biti 3 evra mesečno. Cela ideja prodaje ovde jeste da dođu do što većeg broja korisnika koji će reći “ovo je bukvalno cena dva espresa i ništa mi ne znače 3 evra mesečno” što je zapravo istina.

Gde i kako možete gledati SkyShowTime

SkyShowTime Srbija, odnosno gledanje u Srbiji je itekako moguće na bilo kom vašem uređaju. Zvanična info kaže da je 14. 12. datum kada je ovaj servis pokrenut i kod nas. Ja sam aplikaciju instalirao na svom Android telefonu, na ćaletovom smart televizoru HISENCE, kao i na SBB smart Boxu. Svuda radi odlično i bez ikakvih problema. Naravno, možete lako gledati i na svom računaru.

Filmovi

Ovo što sada vidite je kako izgleda ako instalirate na vašem smart televizoru ili SBB EON uređaju koji je povezan na televizor. Vrlo je pregledno i lako za kretanje po aplikaciji. Posebno mi se dopalo što ima i poseban deo za decu, o čemu ću posebno pisati.

Koliko uređaja podržava SkyShowTime?

Ovo pitanje je svima nama posebno važno, da znamo sa koliko prijatelja ili rođaka možemo da podelimo jednu pretplatu. Koliko uređaja podržava SkyShowTime, nema zvaničnog podatka, ali ono što sam uspeo da saznam i testiram je da podržava gledanje na tri uređaja u isto vreme, što onda dođe 1 evro po uređaju, što je još smešnija cena. Podešavanje uređaja vršite u sekciji na samoj aplikaciji i vrlo je jednostavno.

Šta možete gledati na SkyShowTime?

SkyShowtime na jednoj platformi okuplja poznate svetske produkcije kao što su Universal Pictures, Dreamworks, Sky Studios, Peacock, Nickelodeon, SHOWTIME®, Paramount+ i Paramount Pictures. Složićete se da je eksluziva. Velika prednost u startu je kompletna lokalizacija na srpski jezik, što znači da nemate nikakve brige oko prevoda filmova, crtaća i tako dalje. Čak mnogi crtani filmovi imaju i audio sinhornizaciju, što će se sigurno dopasti deci (a i da ne morate da im prevodite i čitate).

Ponuda je tanka, ali biće veća kad poskidaju svoje sa HBO Maxa i Netflixa. I Disney+ je trebalo jedno 2 meseca da nakrkaju sadržaj na platformu” – rekao je moj prijatelj i čuveni Zlatko iz Metle bez drške, danas poznatiji kao Vladimir Marković Looney, a ja mu verujem.

Komedije

Neke od serija koje možete gledati već sada su: Yellowstone, Tulsa King, film Top Gun Maverick (od 1. 1. 2023), Star Trek, Halo, Transformerski, Paklene ulice, Nemoguća misija, 1883 i tako dalje. Tu je i limitirana serija SkyShowTimea pod nazivom “Super Pumped: The Battle of Uber” koju sam najpre i krenuo da gledam i već prva epizoda jako obećava, posebno ako volite IT biznis i svet StartUpova.

SkyShowTime vs Netflix vs HBO Max

Sasvim slučajno koristim sva tri. HBO Max preko Yettel paketa, tu je i Netflix koji delim sa prijateljima, a evo već 2 nedelje i SkyShowTime. Ponuda serija je definitivno najslabija na SkyShowTimeu, posebno ako želite da gledate komedije. Ali zaista verujem da će ta baza da raste. Netflix deluje tu najagilniji, ali je i cena malo previše nafilovana i priča se da će da raste. HBO Max priznajem da najslabije gledam, ali u mojoj analizi je trenutno bolji od SkyShowTimea.

Ako upoređujemo cenu, trenutno je ova ponuda od 3 evra zaista odlična. U odnosu cene i kvaliteta, tačno oslikava šta dobijate u odnosu na recimo Netflix. Kada krene po punoj ceni od 6 evra, ako ne ugrabite ponudu sada, biće samo za 1 evro jeftinija ponuda od HBO Max striming servisa.

Mišljenja sam da je idealni scenario da imate sve tri platforme koje delite sa prijateljima, tako da vas sve tri praktično u zbiru koštaju 8-10 evra. Ostale platforme ne bih mogao da analiziram i upoređujem, ali je definitivno da postoji oziljan rat streaming službi online.

SkyShowTime ponuda za decu

Ovo je posebna priča i poseban razlog i motivacija roditeljima da krenu sa SkyShowTime pretplatom. Baza sinhronizovanih popularnih crtanih filmova je odlično odabrana a tu pre svega mislim na Patrolne šape i Sunđer Boba. Tu su Dreamworks i Nickelodeon kao produkcije koje dominiraju. Svakako vredi testirati. Na samom startu se može odabrati dečiji panel gledanja, tako da će deca sama moći da koriste daljinski upravljač, a prikazivaće im se samo sadržaj namenjen deci.

Za decu

SkyShowTime u inostranstvu

Prvi talas je krenuo sa severa, odnosno Skandinavije. Norveška. Švedska, Danska i Finska, prve su dobile ovaj servis. Balkan je bio u drugom naletu, u decembru. Servis se lagano širi, a ako živite u Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Italiji, testirajte da li je krenuo i kod vas. Spisak aktivnih zemalja je na ovom linku.

SBB EON i SkyShowTime

Ukoliko imate SBB mali smart box, sigurno već znate da na njemu možete gledati Youtube, HBO Max, ali ste primetili verovatno da nema Netflixa. Ipak, SkyShowTime je dostupan i to je velika prednost ovog smart uređaja jer je to u osnovi Android platforma.

Hisence i LG televizori koji imaju smart funkciju, prema dosadašnjim informacijama koje imam podržavaju SkyShowTime aplikaciju.

Svoje utiske o ovom streaming serviru slobodno ostavite u komentaru.

Share Button

Ostavi komentar