Počinje prodaja HTC One (M8) telefona

Mobilna Telefonija / 28. 04. 2014. / Bloger:

Korisnicima mobilne telefonije u Srbiji, kompanija HTC premijerno je predstavila novi model telefona HTC One (M8), unapređenu verziju nagrađivanog modela HTC One (M7).

HTC One M8

Telefon HTC One (M8) karakteriše izdržljivo i visokokvalitetno kućište od jednog komada metala. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 801 čipset sa četiri 2.3 GHz Krait procesorska jezgra, sa integrisanom 4G LTE podrškom i Android 4.4 KitKat operativnim sistemom.

Na telefon je instaliran najnoviji HTC Sense 6 korisnički interfejs, a nova tehnologija Duo kamere pruža mogućnost kreiranja kreativnih fotografija profesionalnog izgleda i izvanredne efekte. Moguće je praviti video zapise u full HD formatu (1 080 piksela). Za ljubitelje selfi fotografije, tu je i prednja kamera sa širokougaonim objektivom, rezolucije 5 megapiksela.

HTC BoomSound sistem postavlja nove standarde kvaliteta zvuka kod pametnih telefona. HTC One (M8) poseduje dva prednja stereo zvučnika sa novim pojačalom, redizajnirane komore zvučnika i prilagođen audio profil, koji pruža uživanje u zvuku visoke definicije, uz 25% jači zvuk u odnosu na prethodni HTC One (M7) model.

Izvršni direktor HTC-a za Evropu, Oto Mencel, izjavio je na predstavljaju novog modela telefona da je HTC kompanija koja stalno donosi inovacije na tržište pametnih telefona, s obzirom na to da je HTC prvi napravio touch uređaj, prvi Google Android uređaj, prvi 3G pametni telefon na Windows platformi, prvi 4G telefon i zvanično najbolji smartfon na svetu u 2013. godini – model HTC One.

Snežana Rosić, direktorka HTC-a za Srbiju najavila je da će telefon HTC One (M8) od sledeće nedelje biti dostupan korisnicima sva tri domaća operatera, kao i u maloprodaji. Telefon dolazi sa lokalnim medijskim sadržajem na HTC BlinkFeed početnom ekranu.

Share Button

Ostavi komentar