Dual SIM mobilni telefoni

Mobilni Telefoni / 28. 03. 2012. / Bloger:

Verovatno vam se dešavalo da ukoliko imate dve kartice i dva telefona, ili u najgorem slučaju dve kartice i jedan telefon, da pomisllite da kupite telefon koji podržava dve ili više kartica. Ovom prilikom ću vam predstaviti par njih, od najjeftinijeg modela Anycool D218 koji ima najjednostavnije funcije pa sve do Anycool i57 koji je android telefon.

Anycool D218 je jednostavan kineski mobilni telefon sa najjednostavnijim funcijama. Radi samo u 2G mreži, podržava GPRS, LCD ekran od 2 inča, kameru od 0.3 MPX, FM radio, ima mogućnost slanja multimedijalnih poruka. Vreme razgovora sa ovim telefonom traje između 3 i 5h. Podržava duple aktivnost, dupli  Bluetooth.

Ono što bih naveo kao manu ovom telefonu je to što se uz ovaj telefon ne dobija memoriske kartica MS mikro, pa ćete samim tim biti usraćeni za neke funkcije. Sve u svemu za 3,650 din je odlučan telefončić.

Sledeći telefon koji spada u nešto bolju klasu u odnosu na predhodni je Anycool  i57 pro koji radi na većem frekvencijskom opsegu tako da pored 850/900 MHz podržava i 1800/1900 MHz. Ekran je nešto veći od predhodnog koji je 2.2 inča. Ostale karakteristike su manje više slične prethodnom modelu. Cena ovog modela je 6,290 din.

Sledeći i najbolji telefon u ovoj klasi telefona je Anycool  i57  android koji se po prethodnom modelu razlikuje po  tome što je ovaj model smartfon, koji podržava google android 2.3.1 platformu. Vreme razgovora sa ovim telefonom je između 3-7 sati. Ovaj telefon podržava WiFi, GPS, analognu televiziju, kameru od 2 MPX.

Veliki nedostatak kod ovog telefona je što ne podržava 3G mrežu.

Miško Bobić

Share Button

4 Komentara
 1. Koristan text, meni lično bi više odgovarala npr Nokia C2-00 ili Samsung C5212 zbog manje potrošnje baterije. Bilo bi lepo uporediti više modela različitih proizvođača i cena. 🙂

 2. misko

  Hvala Peđo na predlogu za još jedan tekst. potrudiću se da napišem i tekst sa više proizvođača i upoređivati cenu i kvalitet. 🙂

 3. Ratko

  @predraže
  Nokia C2-00 ne radi istovremeno sa obe kartice,ustvari dok na jednoj razgovaraš druga je nedostupna,tako da takvi telefoni sa dve kartice gube smisao.Ali zato Samsung C5212 ili C6112 je upravo ono što ima smisla.Oba modela rade sa obe kartice istovremeno,znači dok pričaš preko jedne i drugaje dostupna da prima ili da napraviš poziv.

 4. stojsin

  Ovi telefoni su super posto u jednom lezistu mi je stalni broj a druge kartice menjam po potrebi tj promocijama. Inace alcatel ot255d sam platio samo 4300din i pokazao se extra

Ostavi komentar