TOP 3 pametnih telefona u 2017

Mobilni Telefoni / 19. 10. 2017. / Bloger:

Modeli smart telefona koji su nam ove godine predstavljeni od strane svetskih proizvođača otišli su mnogo dalje od naših dosadašnjih očekivanja. Uz iščekivanje još par modela koji će se do kraja godine pojaviti na tržištu, predstavljamo vam trenutno najbolje telefone koje sebi možete pribaviti.

1. Samsung Galaxy S8

Plus: Izuzetan dizajn, skoro savršen; Minus: Pozicija čitača otiska prsta

Trenutno najbolji smart telefon koji možete kupiti! Samsung Galaxy S8 dolazi sa izvanrednim Infinity Edge ekranom i zauzima oko 84 odsto tela uređaja. Mnogi stručnjaci kažu da će upravo ovo biti trend izgleda telefona u budućnosti. Ono što izdvaja S8 su izvanredne specifikacije, dug životni vek baterije, odlična kamera i dobar izgled telefona.

Ultra brzi procesor učiniće da u potpunosti sve besprekorno funkcioniše na uređaju, a ukoliko želite nešto veći ekran, u ponudi je i model sa ekranom od 6,2 inča. Galaxy S8 će u potpunosti opravdati naziv pametnog telefona s obzirom na to da dolazi sa nizom korisnih aplikacija i servisa koji olakšavaju poslovnu i privatnu organizaciju. Ipak, pronalazi se i jedna mana, a to je pozicija čitača otiska prsta koji se nalazi na zadnjoj strani telefona. Do sada najbolje ocenjen telefon u 2017. godini moguće je kupiti po ceni koju nose i brojni lošiji modeli stoga je ovo još jedan plus za Galaxy S8. U Srbiji je u prodavnicama ovaj telefon moguće kupiti za oko 650 evra.

Težina uređaja: 155g; Dimenzije: 148,9 x 68,1 x 8mm; OS: Android 7.0; Veličina ekrana: 5,8 inča; RAM: 4GB; Memorija: 64GB; Kamera: Dual 12MP

2. iPhone 8 Plus

Plus: Odlična kamera, bežično punjenje; Minus: Dizajn kao i kod prethodnih modela, uskoro izlazi nov iPhone model

IPhone 8 Plus za sada je najbolji telefon koji je Apple stvorio. Ovo je bio jedan od najiščekivanijih telefona u 2017. godini, a ocene koje je do sada dobio su izvanredne. Ukoliko ste veći ljubitelj iOS naspram Android uređaja, nemate razloga za razmišljanje – ovo je pravi izbor.

Nov iPhone 8 Plus donosi novinu i kada je u pitanju kućište, pa je tako sada njegov zadnji deo umesto od metala izrađen od stakla, čime je omogućeno punjenje telefona bežičnim putem. Najveće unapređenje u odnosu na prethodni model je ultra brzi A11 Bionic procesor. Takođe, dualna kamera sada ima znatno bolji senzor i softver koji fotografije i snimke čini još kvalitetnijim. Ukoliko je iPhone 8 Plus za vas nešto skuplja varijanta, dobro rešenje može biti i iPhone 8 model koji u potpunosti zaslužuje pažnju i solidnu ocenu, uz cenu koja za online narudžbine može biti i do 200 evra niža u odnosu na Plus model i iznosi oko 750 evra.

Težina uređaja: 202g; Dimenzije: 158,4 x 78,1 x 7,5mm; OS: iOS11; Veličina ekrana: 5,5 inča; RAM: 3GB; Memorija: 64/256GB; Kamera: Dual 12MP

3. LG G6

Plus: Veliki ekran, odlična dualna kamera; Minus: UI

Mnogi kritičari ocenjuju da je ovo prvi telefon proizvođača LG koji sjajno izgleda, ima izvanredne karakteristike i da zaista zaslužuje najbolje ocene. Uz mnoge karakteristike koje korisnici obožavaju poput velikog ekrana, malog okvira, dualne kamere ili odlične radne memorije, LG G6 apsolutno je jedan od boljih izbora za nov smart telefon u ovoj godini.

Jedino što LG G6 sprečava da se nađe na još višim pozicijama najboljih telefona u 2017. godini jeste što je za njegovo kreiranje korišćen čipset iz 2016. godine, što ga čini ne baš tako efikasnim u odnosu na pojedine druge uređaje.

Svakako, LG je uradio mnogo na poboljšanju u odnosu na prošlogodišnji G5 model. Iako se nalazi među najboljim smart uređajima u ovoj godini, ipak LG G6 nije najbolji Android telefon koji možete pribaviti. Naravno, kupovinom njega nimalo nećete zažaliti jer je cena u Srbiji i te kako dobra imajući u vidu koji model telefona je u pitanju. U domaćim radnjama cena se kreće, zavisno od modela, između 470 i 650 evra.

Težina uređaja: 163g; Dimenzije: 148,9 x 71,9 x 7,9mm; OS: Android 7.0; Veličina ekrana: 5,7 inča; RAM: 4GB; Memorija: 32/64GB; Kamera: Dual 13MP

Share Button

2 Komentara
  1. Interesantan clanak…

  2. odlican clanak

Ostavi komentar