Vip 4G LTE brzina u Beogradu

Mobilni internet / 23. 04. 2015. / Bloger:

Nakon što su Beograd i Pančevo dobili ultra brzi 4G LTE signal, korisnici Vip mobile, koji su zamenili stare kartice za nove, imaju priliku da svakodnevno uživaju u većoj internet brzini. U cilju testiranja nove 4G LTE Vip mobile mreže, na nekoliko dana smo dobili mogućnost da testiramo realan protok (download/upload) na teritoriji Beograda.

Iako je brzina teoretski 150/50 megabita u sekundi, u praksi je svakako niža, ali izuzetno stabilna, i 5 do 6 puta veća nego ranije.

Brzina izmerena na Terazijama, u udarnom večernjem terminu je najniža izmerena u toku ovih testiranja, barem što se tiče download dela. Upload je bio iznenađujuće brz.

vip4g-terazije

Dalje sledi zgrada Beograđanke, sa brzinom 36/19 megabita u sekundi.

vip4g-beogradjanka

Kod sajma je izmeren najmanji upload do tog momenta testiranja i prosečan download, kao rezultat 31/10 megabita u sekindu.

vip4g-sajam

I na kraju, Novi Beograd, Savski nasip. Najbrži izmereni download u našem testu, ali i najmanji upload, brzina 44/8 Mbs.

vip4g-novi-beograd-savski-nasip

Ako brzinu pogledamo iz ugla do skoro nedostižnih 20 megabita u sekundi za download, koliko iznosi brzina jačeg ADSL priključka, ovim podacima moramo biti više nego zadovoljni.

Vip užurbano radi na pokrivanju cele teritorije Beograda, a nadamo se i ostatka Srbije.

Share Button

2 Komentara
  1. Ovo ne da nije zadovoljavajuće za 4G – LTE brzinu protoka, nego je sramota. Uticaj ima i trentno opterećenje mreže, ali svakako 4G LTE mora da bude dosta brži i stabilniji. Ping je takođe katastrofa.

Ostavi komentar