Unapređena aplikacija “Beograd priča”

Aplikacije / 02. 10. 2013. / Bloger:

U julu smo pisali o aplikaciji za mobilne telefone “Beograd priča”, koju su zajedničkim snagama realizovale Turistička organizacija Beograda i kompanija Telekom Srbija.

beogradprica

Reč je o aplikaciji kod koje je nakon preuzimanja i pokretanja dovoljno podići kameru pametnog telefona, nakon čega pomoću koncepta “proširene stvarnosti” na ekranu se pojavljuju informacije o nazivu i udaljenosti lokacija u njegovoj blizini.

Nakon izbora željene lokacije, otvara se kratak istorijski prikaz i audio naracija, tako da posetilac može da se usredsredi na arhitekturu građevina, a da pritom ne mora da gleda u ekran telefona. Pomoću ucrtanih ruta koje povezuju lokacije kao posebne celine, moguće je unapred isplanirati razgledanje grada.

Krajem septembra je aplikacija dobila svoju unapređenu verziju obogaćenu novim lokacijama i zanimljivostima o najznačajnijim znamenitostima Beograda. Aplikacija sada “pokriva” i Beogradsku tvrđavu, Bogorodičinu crkvu, Spomenik neznanom junaku i još 15 drugih znamenitosti.

Aplikacija “Beograd priča” obogaćena je i novim rutama “Šetnja starim Zemunom”, “Pogled sa Avale”, “Kroz beogradske muzeje”, kao i kategorijom “Zanimljivosti” u kojoj su ispričane anegdote o istorijskim građevinama i ličnostima koje su učestvovale u stvaranju bogate istorije grada Beograda.

Tokom prvih nedelju dana od objavljivanja, aplikaciju je preuzelo 5.000 korisnika, a do sada je već imala više od 12.000 preuzimanja sa Google Play Store-a.

“Novi Sad priča”

Kao što je bilo najavljeno, nakon što se aplikacija “Beograd priča” pokazala vrlo uspešnom, objavljena je i aplikacija “Novi Sad priča”, koja radi na istom principu kao njena prethodnica. Ovde možete preuzeti aplikaciju “Novi Sad priča”.

Share Button

Ostavi komentar