Testirali smo Vip 4G mrežu u Boru

Mobilni internet / 29. 12. 2016. / Bloger:

Dve sedmice nakon što je Vip mobile uveo 4G mrežu u Boru, testirali smo više razičitih lokacija u gradu. Najveću brzinu smo zabeležili na potezu Doma kulture i pijace, odnosno samom centru grada, a jako dobro se pokazala i brzina u naselu NGC. Krenimo redom.

Reon u glavnoj borskoj ulici, popularnom korzou, pokazao je najbolje rezultate, gde je brzina downloada iznosila 119 Mbps, a uploada 16.6 Mbps. Cela relacija do starog centra i pijace je jako dobro pokrivena 4G signalom i u delu stare tržnice izmerili smo 117 Mbps download, i  do tog trenutka rekordnih 30 Mbps upload brzine.

U naselju 3. I 4. kilometar brzina downloada je nešto manja, ali drastično veća od 3G signala i iznosi 64 Mbps za download, ali sa još jačim protokom za upload koji iznosi 37 Mbps.

U naselju NGC brzina je varirala jer je u toku optimizacija mreže, ali je poslednjih dana izmeren download od 85 Mbps i upload od 35 Mbps.

Na suprotnom kraju grada, u reonu SUP-a i Bolničkog naselja, brzina je nešto manja i iznosi oko 69 Mpbs download i oko 10 Mbps upload.

Kod koriščenju smartfona ili laptopa pri ovim brzinama stičete utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala. Teško je zamisliti šta će se dešavati nakon 4G brzine, ipak i ovakve brojke su nekada bile daleka naučna fantastika.

Za kraj i jedan savet: kako bi 4G mreža radila u punom kapacitetu, potrebno je da i telefon i kartica podržavaju 4G brzinu. Prelazak na Vip 4G mrežu je jednostavan, a svi Vip postpejd i pripejd korisnici mogu besplatno zameniti svoju postojeću karticu za 4G SIM karticu uz zadržavanje postojećeg broja.

Vip mobile poslovnica u Boru se nalazi na adresi Nikola Pašića 12, preko puta Stare Tržnice. Radno vreme je radnim danima od 9 do 21 sat, subotom od 9 do 17, dok je nedelja neradan dan.

Share Button

Slede komentari
  1. Igor Nikolic

    Pozdrav za Miloša. Lep i objektivan tekst.

Ostavi komentar