Vip 4G mreža u Boru

Mobilna Telefonija / 12. 12. 2016. / Bloger:

Vip 4G signal u Boru od 10. decembra pokriva veći deo grada, a u teoriji dostiže brzinu i do 150 Mbps, što spada u red najvećih brzina mobilnog interneta do sada izmerenih u Boru. Jedna ovakva vest bi izgledala kao potpuna naučna fantastika pre 10 godina, kada je u Boru najbrža internet veza bio osnovni ADSL modem brzine do 1Mbps.

Nakon što je Vip u aprilu prošle godine prvi uveo mobilnu mrežu najnovije četvrte generacije, ova tehnologija sada je na raspolaganju i korisnicima u Boru. 4G mreža omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja. Prosečne brzine su između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže, koja primera radi, u Beogradu trenutno iznosi oko 20 Mbps.

Vip 4G signal u Boru u ovom trenutku pored centra grada pokriva i prigradska naselja, između ostalog i Slatinsko naselje, Staro seliše, deo naselja Bolnička i deo naselja Sunce.

Vip 4G smo testirali u strogom centru grada, na II kilometru, a izmerena brzina u ovoj fazi je iznosila od 60 do preko 130 Mbps, što je u ovom trenutku vrlo blizu teoretskog maksimuma od 150 Mbps. U toku je svakako optimizacija mreže u ovom delu Srbije i do kraja godine se očekujem da i upload rezultat bude impresivan kao i download.

Pri ovako velikim brzinama korisnici stiču utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala. Prelazak na Vip 4G mrežu je jednostavan, a svi Vip postpejd i pripejd korisnici mogu besplatno zameniti svoju postojeću karticu za 4G SIM karticu uz zadržavanje postojećeg broja.

Izvor: Ratel

Osim Bora, u istočnom delu Srbije, Vip 4G mrežu će dobiti i Kovin, Kladovo, Negotin, Majdanpek, Zaječar i Knjaževac. Rukovodioci kompanije Vip mobile poručuju da će do kraja godine omogućiti brz i pouzdan mobilni širokopojasni internet za 77% stanovništva, u više od 70 manjih i većih gradova Srbije.

Vipova poslovnica u Boru se nalazi na adresi Nikola Pašića 12, preko puta Stare Tržnice. Radno vreme je radnim danima od 9 do 21 sat, subotom od 9 do 17, dok je nedelja neradan dan. Aktuelne promocije možete pogledati na na sajtu.

Share Button

3 Komentara
  1. Poslednje istraživanje brzine interneta u svetu pokazuje da je Srbija po tom parametru u donjem delu tabele vreme je da se nesta uradi kako bi uhvatili prikljucak za razvijenim svetom.

  2. Tacno, mada se mi iznenadimo kad nam se ekstra brzo ucita stranica. Verujem da ce biti napredka u narednom vremenu i da ce cela Srbija imati pristup brzom internetu, jer na zalost je danas tesko zamisliti zivot bez njega. Jos samo da budemo zašticeni od svega sto vreba na internetu, a tu je posebno bitna zaštita dece.

Ostavi komentar