EDGE Vip mobilni internet

Testirajući EDGE Vip mobilni internet ovih dana, odlučio sam da napišem jedan tekst vezan za brzinu EDGE-a gde je signal dosta slab i time svima onima koji koriste EDGE internet napravim razliku u brzini. Na ovu ideju sam došao da bih proverio da li je i u kolikoj meri brzina mobilnog interneta manja kada je slabiji signal, u odnosu na mesta gde je on jači.

Za one koji ne znaju brzina EDGE-a je u proseku oko 200 kbps za download, dok je za upload nešto manja. Po završetku testiranja brzine EDGE-a gde Vip ima lošu pokrivenost zakljućio sam da je brzina download-a svega 53 kbps, dok je upload 20 kbps, sa velikim pingom od čak 639 ms. Pogledajte i sliku speed testa.

Share Button

12 Komentara
 1. Marija

  kakav je ovo “tekst” od 2 pasusa u kojima se samo navodi hteo sam da izmerim i evo izmerio sam. i to samo namerno na mestu na kome znam da je signal slab?? shta je poenta ovoga? svashta.
  prvo, text treba da ima temu i smisao, pa npr. ako odluchite da merite brzinu onda merite svugde, i gde je slab i gde je jak. ili ako je npr. poenta da se poredi brzina neta, onda se testiraju razne verzije i pishe o tome. 5 rechenica nije tekst, pogotovo ne ako namenski krecete da vadite iz konteksta opshte slike samo neki jedan izdvojen podatak.
  shta je bila poenta ovoga?
  potrudite se malo pobogu.

 2. misko

  Poštovana Marija niste shvatili koncept teksta koji sam objavio ili niste pažljivo pročitali tekst. Jasno sam stavio i napisao “Za one koji ne znaju brzina EDGE-a je u proseku oko 200 kbps za download, dok je za upload nešto manja” što je za punu ili mogu slobodno da kažem dovoljnu jačinu signala gde je ping dosta manji od navedenog u tekstu. Poenta teksta je bila da se ukaže da je jačina signala utiče na ping, a što je ping veći brzina protoka je manja.

 3. Ja imam EDGE signal (koristim VIP internet), i katastrofalna je brzina, kao kod dial up-a, i manje. Da ne pričam kad konekcija jednostavno stane.

 4. misko

  Kazi mi kakva je jačina signala? Pošto planiram još jedan tekst da napišem vezan za iskorišćenost EDGE interneta.

 5. mane

  moze li neko reci ko poseduje vip internet, da li radi youtube normalno ili je kao mts odnosno telenor? hvala

 6. misko

  Ukoliko radis na 3G onda ti sve super radi, ukoliko kristis 2G(EDGE) onda ti treba malo vremena da sacekas da se ocita

 7. Bilja

  Molim za pomoc, kako da otklonim slovo E sa ekrana vodafone 555 blue, jer mi ta opcija skida kredit, hvala unapred

 8. misko

  Opcija E označava EDGE na vašem mobilnom telefonu, a to je pristup internetu putem EDGE-a. Za isključivanje ove opcije uđite u opciju podešavanje, pa tu tražite, pošto ne znam napamet.

 9. eleonora

  u kikindi VIP internet ravan nuli,najveci mistake godine,
  koci ,iskljuci,
  spor,
  katastrofa

 10. misko

  Eleonora ne bi bilo loše da možda uključite 3G internet(UMTS ili HSPA) internet pošto vidim da je pokrivenost 3G signalom odlična u Kikindi. 🙂

 11. eleonora

  Tako je i podesen internet od samog pocetka,ali i dalje je relativno los mozda za samo 10posto poboljsanja za mesec dana..s postovanjem Misko

 12. misko

  Nema na čemu Eleonora. Zaista ne znam šta je u pitanju, možda zbog zime. i mts i vip su imali problema zbog snega. Nadam se da će sve to srediti.

Ostavi komentar