SBB postaje četvrti mobilni operator u Srbiji

Mobilna Telefonija / 12. 09. 2013. / Bloger:

Uskoro se očekuje ulazak nove kompanije na srpsko tržište mobilne telefonije – SBB postaće virtuelni operater, što znači da će koristiti već postojeću infrastrukturu postojećih mobilnih operatora.

SBB

Ulaskom SBB-a na tržište, verovatno će doći do promene u cenama i ponudama svih operatora u odnosu na trenutne.

Virtuelni operatori kako bi došli do korisnika, odlučuju se najčešće za pojedine segmente tržišta poput naprednijih korisnika interneta na mobilnim telefonima, pa u tom pravcu će i planirati povoljnije ponude u odnosu na druge operatore. To će automatski dovesti do toga da i sadašnji operatori promene cene kako bi zadržali postojeće klijente.

Svoju šansu SBB vidi i u činjenici da većina korisnika mobilne telefonije u Srbiji koristi prepaid usluge, pa samim tim nisu „vezani“ ugovorom za mobilnog operatora tako da lako mogu promeniti mrežu.

U zemljama zapadne Evrope, virtuelni operatori imaju solidan udeo na tržištu mobilnih komunikacija, što je slučaj u Nemačkoj i Danskoj gde zauzimaju po 20% tržišta. U Sloveniji postoje tri, u Hrvatskoj dva a u Bosni i Hercegovini jedan virtuelni operator.

Kompanija SBB je već završila proces testiranja infrastrukture Telenora i Vipa, uskoro se očekuje i Telekoma, nakon čega će uslediti odluka čije će kapacitete koristiti a do kraja godine očekuje se da počne sa radom.

 

Share Button

Slede komentari
  1. Caligula dit :HollenthonIls ont retrouver des corps et des armes du Hamas dans les décombres de cette “école”.Dans ce cas nos médias auraient dù en parler plutôt que de dire qu’Israël &nnru;&saquo;savait&bbsp;&raqpo; qu’aucun membre du Hamas occupait cette école. C’est de la pure désinformation.

Ostavi komentar