Pokrenuta inicijativa za nižu cenu rominga u regionu

Mobilna Telefonija / 29. 05. 2013. / Bloger:

U julu će biti organizovan zajednički sastanak agencije za elektronske komunikacije Makedonije (AEK) sa predstavnicima Srbije i Crne Gore, čija će glavna tema biti mogućnost smanjenja cena rominga u regionu.

roming cene

Cilj ove inicijative je potpisivanje trilateralnog sporazuma, pri čemu bi smanjenje cena rominga najpre bilo ostvareno na regionalnom nivou, a kasnije i u drugim zemljama Evropske unije.

Već je u martu postignuta saglasnost Ministarstva trgovine i telekomunikacija i RATEL-a da se pred Evropskom komisijom pokrene inicijativa za snižavanje cena rominga za građane Srbije prilikom boravka u zemljama EU.

U skladu sa uredbom o ograničenju cene rominga u pripremi je „Bela knjiga“ koja će razraditi sve aspekte njene primene u zemljama regiona, zajedno sa datumom stupanja na snagu i odredbama koje će biti u skladu sa interesima svih zemalja potpisnica.

Operatori koji pružaju telekomunikacione usluge u Srbiji nisu dovoljno upoznati sa inicijativom AEK-a, ali ističu da se zalažu za to da korisnici dobiju veću vrednost za svoj novac. Realizacija ovog sporazuma donela bi olakšice za korisnike u Srbiji jer operatori roming cenovnik formiraju u zavisnosti od troškova koje roming partneri računaju jedni drugima.

U Telekomu Srbija ističu da konstantno traže prilike za sklapanje novih partnerstava sa što više međunarodnih mobilnih operatora kako bi bili u mogućnosti da pruže najbolje roming usluge po najpristupačnijim cenama.

(Izvor: B92)

Share Button

Ostavi komentar