“Beograd priča” – vodič kroz Beograd

Mobilna Telefonija / 18. 07. 2013. / Bloger:

Saradnja kompanije Telekom Srbija i Turističke organizacije Beograda iznedrila je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom „Beograd priča“.

beogradprica

Radi se o besplatnoj aplikaciji na srpskom i engleskom jeziku koja brzo i jednostavno, na edukativan i zabavan način upoznaje korisnike sa više od 30 gradskih lokacija, donoseći sasvim novu percepciju grada Beograda.

Nakon preuzimanja aplikacije „Beograd priča“ sa Google Play-a, potrebno je usmeriti kameru telefona ka najbližoj lokaciji. Time se otvara niz kratkih priča, dok audio vodič započinje naraciju.

Aplikacija je dostupna za telefone sa Android 2.3 „Gingerbread“ i iOS 5.0, kao i novijim verzijama ovih operativnih sistema. Trenutno je ocenjena vrlo visokom ocenom 4,6 od mogućih 5 na Google Play-u, a i komentari na društvenim mrežama su veoma pohvalni.

Prvom verzijom aplikacije „Beograd priča“ obuhvaćeni su spomenici Pobedniku, Knezu Mihailu, Vuku Karadžiću, zgrada Skupštine grada, muzej Nikole Tesle i mnoge druge zanimljive i značajne lokacije Beograda.

BeogradPricaSpomenic

U saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, posetiocima Exit festivala na raspolaganju je bila proširena verzija aplikacije pod nazivom „EXIT special addition“ sa interesantnim lokacijama na Petrovaradinskoj tvrđavi, a sve kao priprema posebne aplikacije „Novi Sad priča“ koja će uskoro biti lansirana.

Share Button

2 Komentara

Ostavi komentar