Telenor i Samsung nagradili autore najboljih aplikacija

Mobilna Telefonija / 21. 02. 2014. / Bloger:

Završen je poslednji krug takmičenja za najbolju android aplikaciju, na temu “Lokalni heroj”,  u organizaciji Telenora i Samsunga. Cilj ovog takmičenja bio je podsticaj razvoja domaćih aplikacija, poput onih za omiljeni lokalni sportski klub, opštinu, pozorište itd.

lokalni heroj

Uslove za ulazak u konkurenciju za nagrade ispunilo je 197 aplikacija, od kojih su kao najbolje proglašene aplikacije “Naselje Stepa” autora Raše Mladenovića, “Belgrade Zoo” Daniela Fizešana i “Nacrtna geometrija korak po korak” Petra Pejića.

Drugo mesto osvojile su aplikacije “Rakia bar” Željka Jovanovića, “Pet centar” Darka Đokovića i “Vranje, moj grad” autora Stevice Arsića.

Trećeplasirane su aplikacije “Novi Beograd” autora Nenada Stamenića, “Milan Konjović” Andreja Lazića i “Dunavski park” Verice Kuzmanović.

Takmičenje je trajalo punih godinu dana, od januara 2013. do januara 2014. godine, sa 28.409 takmičara, 8.785 aplikacija, sa više od 800 funkcionalnih aplikacija spremnih za objavljivanje na App Store.

Najuspešnijim autorima kompanija Samsung uručila je vredne nagrade – Smart televizore, telefone Galaxy Note 3 i tablete Galaxy Note. Kompanija Wireless Media nagradila je 100 najboljih učesnika profesionalnim licencama pomoću kojih će moći da prave složenije aplikacije i plasiraju ih na Google Play.

Sve pomenute i nagrađene aplikacije možete pogledati u okviru App Builder-a na portalu Dobre Stvari.

Share Button

Ostavi komentar