I Bor dobio solarni punjač za mobilne telefone

Mobilna Telefonija / 02. 10. 2012. / Bloger:

Nakon Beograda, Kikinde i Vranja, Bor je tek četvrti grad u Srbiji koji je dobio solarni punjač mobilnih telefona.  Strawberry energy i mt:s su danas i premijerno Boranima predstavili novo Strawberry Drvo koje pored punjača za gotovo sve modele mobilnih telefona u sebi sadrži i brzi mt:s bežični internet brzine 4 megabita u sekundi.

Koristeći sunčevu energiju građani Bora će u svako doba dana na platou Doma kulture moći da dopune baterije svojih mobilnih telefona. Drvo poseduje 16 priključaka za gotovo sve tipove telefona a punjenje traje 15 minuta po jednom punjaču.  Strawberry drvo je inovativno i, u svetskim krugovima nagrađivano rešenje čiji su tvorci mladi ljudi iz kompanije Strawberry energy.

„Bor i „Strawberry Drvo“ imaju jednu veliku sličnost. Bor ponosno nosi naziv jednog zimzelenog drveta, dok „Strawberry Drvo“ već u svom nazivu nosi simboliku ekologije i zelenih tehnologija. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Telekom Srbija, danas Bor dobija jedno novo drvo, naše „Strawberry Drvo” – javni solarni punjač za mobilne telefone i druge prenosive uređaje. Pored ovog drveta, Bor će postati bogatiji i za još tri nove sadnice borova, koja ćemo danas posaditi i koje će nositi simboliku početka jedne nove priče u životima građana Bora.”, rekao je Miloš Milisavljević,osnivač i direktor kompanije „Strawberry energy“.

U neposrednoj blizini novog solarnog Strawberry drveta, simbolično su posađena i tri prava stabla bora.

Nakon predstavljanja novog Strawberry drveta organizovan je tvitap #DrvoUp, druženje za borske tviteraše, u duhu ovog internet grada.

Više fotografija pogledajte na sajtu Bor030.net

 Autor: Miloš Petrović

Share Button

Ostavi komentar