Kako do 8 puta jeftinijeg mobilnog interneta

Mobilni internet / 18. 03. 2016. / Bloger:

telenorvise1

Sigurnije se osećam kada moj mobilni paket sadrži puno interneta. Sećam se perioda kada je mobilni internet bio mnogo skup. Situacija je ipak sve bolja i jedna od opcija danas je “Telenor više”. Jako sam skeptičan kod sličnih promocija i najviše me brine “rok trajanja” jer obično posle tog perioda usluga koja se nudi postaje skuplja. To ovde ipak nije slučaj.

Iako “Telenor više” po nazivu ne asocira i ne precizira čega je to više u ponudi, u ovom slučaju je to internet. Najsličniji je akcijama “platiš 2 dobiješ 3”. Najkraće rečeno, svim korisnicima koji imaju postpejd račun Telenor daje opciju da aktivacijom postpejd interneta dobiju po još 50% više megabajta, minuta i sms-ova za iste novce. Konkretno, ja sam na paketu “Extra” gde svakog meseca imam na raspolaganju 1.000 megabajta. Ovom promocijom ću imati, ako se fokusiram na internet, 1.500 megabajta (50% više) plus mobilni internet paket koji odaberem.

telenorvise3

Neke moje dosadašnje analize pokazale su da mi je potrebno između 3 i 5 GB mesečno. Ja sam za početak odabrao najmanji internet paket koji sadrži 5 GB interneta, što će sa opcijom “Telenor više” biti praktično 7.5 GB.  Taj dodatak će me koštati 549 dinara mesečno, što samo za internet, ne računajući povećanje koje imam na mobilnom paketu, iznosi oko 73 dinara za 1 GB.

Poređenje sa klasičnim internet dodacima

Ako uporedim troškove za jedan novi gigabajt mobilnog interneta putem ove promocije, sa klasičnim internet dodacima na mobilnom paketu (jednokratne internet dopune putem aplikacije Moj Telenor) gde je dopuna od 500 megabajta 295 dinara (590 dinara za 1 GB), matematika je daleko više na strani “Telenor više” opcije, odnosno štedite 8 puta.

telenorvise2

Period na koji se sklapa ugovor je vrlo fleskibilan ukoliko sa internet paketom ne uzimate dodatni uređaj, na primer tablet ili MiWi (zavisno od paketa, dodatno se doplaćuje). Praktično se ugovor sklapa na neodređeno i možete ga raskinuti kada god. Ja sam ovaj paket aktivirao zbog veće mobilnosti koja mi je potrebna u letnjim mesecima, pa planiram da ga koristim 6 meseci, a možda i duže.

Jedina mana je nemogućnost prenosa saobraćaja u naredni mesec. To su mi iz Telenora potvrdili i na Tviteru. Ovom aktivacijom mi se neće preneti nepotrošeni megabajti čak ni na standardnom postpejd paketu, kao što je to bilo do sad.

Procedura

Moj prvi korak je bio odlazak u Telenor radnju i potpisivanje ugovora za mobilni internet paket. Time sam dobio novu sim karticu na kojoj je aktiviran samo internet saobraćaj. Putem aplikacije “Moj Telenor” ili još bolje web sajta “Moj Telenor” izvršio sam povezivanje mog starog i broja ove nove sim kartice. Time sam Telenoru pokazao da sam ja vlasnik oba paketa i automatski je startovano 50% više internet saobraćaja.

Provera stanja

Stanje se lako može proveriti sa bilo koje od dve sim kartice koje sada imam. Konkretno sam proverio sa svoje stare kartice, odnosno postpejd broja slanjem teksta sta na broj 9000, nakon čega mi pristiže sms poruka sa tačnim iznosom nepotrošenog internet saobraćaja. Ključno je da se internet ne odnosi parcijalno na telefon + mobilni internet, već su kompletni megabajti spojeni, tako da 9 gigabajta, koliko sada zbirno imam (1.5 GB sa telefona + 7.5GB sa mobilnog interneta) mogu trošiti i kompletno na telefonu.

MiFi alternativa

Pošto sam se odlučio za fleksibilni ugovor, nisam dobio MiFi uređaj za 1 dinar. Rešio sam da koristim svoj stari telefon na kome šerovanje interneta (HotSpot) odlično radi, a primarna namena će mu biti šerovanje interneta u autu. Već sam pomenuo da kompletan internet mogu da koristim i samo na telefonu, tako da je više opcija svakako moguće.

“Telenor više” će najviše značiti postojećim korisnicima Telenor mobilne mreže. Ušteda i cena po gigabajtu su u ovom trenutku jako povoljni. Nadam se da je ovo tek početak.

Share Button

7 Komentara
 1. Stefan

  Vrh promocija. Koristim je od pocetka i prezadovoljan sam.

 2. Ja planiram da MiFi ugradim u auto, uz ostatk multimedije, pa da imam pokretni Access Point, a net i onako trošim pola u autu, pola na putu do kola 🙂

 3. Mr. Lister

  Plaćen tekst. Čista reklama

 4. probali, odlično, pohvale za Telenor

 5. Igor

  Odlična opcija koju nude. Već treću godinu je koristim i sjajna je. Interneta na izvoz, a pokriva mi i potrebe za lap top kad nemam drugu opciju.
  Mana je samo što modem koji se dobija podržava do 7.2Mbps brzinu, a ako se koristi smart phone brzina (u paketu koji koristim) ide do 21Mbps.

 6. Miroslav

  Pozdrav, kazite mi kako se zove osoba ciji je ovo broj 0637228199.Radi se o kupovini preko interneta.Iovaj broj kad pozovem nikako nije dostupan, kazu mi biras pogresan broj a na paketu pise taj broj

 7. Mali

  MIROSLAVE broj 0637228199 je od osobe koja se zove MILENA POPOVIC.

  by Mali

Ostavi komentar