7 najjeftinijih Android telefona u ponudi domaćih operatera

Android operatini sistem je sve popularniji zbog svojih mogućnosti. Domaći mobilni operateri su to napokon prepoznali i svoje ponude obogatili telefonima sa Android platformom. Android telefoni nisu luksuz i to dokazuje lista od 7 najjeftinijih koji se mogu pronaći kod MTSa, Telenora i Vipa. Ovaj tekst je namenjen onima koji žele da za malo novca dođu do dobrog Android telefona.

Napomena: nije u pitanju top lista odnosa cene i kvaliteta, već samo cene.

1. ZTE Racer II – mts

Cena: 1 dinar

Telefon ima kamericu od 2 MP, ekran osetljiv na dodir, WiFi i Android 2.2. Uz mts paket Mix Net S ovaj telefon možete kupiti za 1 dinar, uz ugovor na dve godine.

Kompletna ponuda

2. Huawei U8110 – mts

Cena: 1 dinar

Telefon je po performansama za nijansu bolji od ZTE Racer telefona. Kamerica od 3 MP, WiFi, Bluetoth. Uz Prva Droid paket i Mix Net S i ugovor na 2 godine telefon dobijate za dinar.

Kompletna ponuda

3. Huawei U8500 – mts

Cena: 1 dinar

Mts definitivno ima najjeftinije telefone u ovoj klasi. Jedan od njih je i Huawei U8500 koji je već malo ozbiljniji telefon, sa većim ekranom od 3.2 inča i Androidom 2.2. Telefon se uz ugovor od dve godine dobija za 1 dinar, a jedini problem može biti ako niste navijač Crvene Zvezde. U tom slučaju ovaj paket vas neće zanimati jer je marketinški usmeren na navijače Crvene Zvezde. U paketu Zvezda Sever, sa pretplatom od 750 dinara mesečno, ovaj telefon staje 1 dinar.

Kompletna ponuda

4. Vip Mini Droid – Vip

Cena: 2990 dinara

Vip reklamira ovaj telefon pod naznakom ekskluzivno. Po karakteristikama vrlo solidan telefon sa Androidom 2.1 i kamericom od 2 MP. Mp3, FM, microSD proširiva memorija, ekran osetljiv na dodir.

Kompletna ponuda

5. Samsung Galaxy I5500 – mts, Vip

Cena: 4800 dinara

Telefon sa Android 2.1 operativnim sistemom, kamericom od 2MP, ekranom osetljivim na dodir. Ekran od 2.8 inča će biti dovoljan za početak. Identičan telefon možete naći i kod Vipa po ceni od 5990 dinara, ali uz pakete koji će vam možda više odgovarati.

Kompletna ponuda mts 

Kompletna ponuda Vip

6. Telenor OneTouch

Cena: 7080 dinara

Telefon koji je najskuplji u nizu, ali sa možda najboljim performansama. Kamerica od 5 Mpix, ekran od 3.5 inča, Android 2.2 i sve ostale standardne fukncije.

Kompletna ponuda

7. Samsung Galaxy Y – Vip

Cena: 7990 dinara

Ekran od 3 inča, kamerica 2 Mpix, interna memorija od 160 MB plus microSD podrška, ostale standardne funkcije.

Kompletna ponuda

Posebna napomena: Koji god telefon sa Android platformom da kupite potrebno je da na raspolaganju imate dosta megabajta. Ispod 100 MB nikako nemojte ići, a za neke prosečne potrebe je potrebno i do 150 – 200 MB. Odabirom skupljih paketa koji podržavaju veću količinu megabajta dolazite u situaciju da kupite još telefona koji u startu koštaju jedan dinar. 

 

 

Share Button

6 Komentara
 1. Vlada Grki

  Mislim da je do sada jedna od boljih ponuda vipa bila lg p-350. Vise ga nemaju i definitivno vip droid ne moze ni da mu primirise.

 2. Miloš

  Tačno, Vip je imao ranije i HTC Tattoo koji je bio niskobudžetni. Ipak, od svih ovih sam testirao samo Telenor OneTouch i iskreno bio oduševljen. Da ne grešimo, možda su i ostali telefoni dosta dobri.

 3. Aleksandar

  Evo malo pitanje već kad sam ovde…
  Koja je vaša preporuka za neki niskobuđžetni android?
  Ćerka ima Racer II i mogu vam reći da je zadovoljna (mislim iako je kinez ZTE).

 4. Pozdrav Aleksandre. Svi ovi telefoni su u sličnoj klasi. Ako bih morao jedan da odaberem to bi bio Telenor OneTouch.

 5. vladimir

  postovani,

  interesuje me koji od android telehona na nasem trzistu podrzava 3g tehnologiju (ako uopste postoji model koji to ne podrzava 🙂 i da li neki mozda ima G-mon aplikaciju za ”skeniranje” GSM i UMTS mreze ili se aplikacija mora download-ovati. Unapred hvala

 6. MARKO

  gde se nalazi ova prodavnica

Ostavi komentar