10 najpopularnijih Android telefona u 2012. godini

Mobilni Telefoni / 08. 10. 2012. / Bloger:

Tekuća godina polako se bliži kraju, a svet mobilnih komunikacija traži najbolje u njoj. Kako je Android neprikosnoveni vladalac na tržištu pametnih telefona, sasvim je logično sastaviti listu najpopularnijih modela u 2012. godini. U svetu u kome se stalno traži više i bolje, nije lako naći se među 10 najboljih.

Lista sastavljena na osnovu sugestija nekoliko vodećih sajtova koji se bave mobilnim komunikacijama i tehnologijama izgleda ovako:

1) Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S2 je premijum pametni telefon koji ne prestaje da privlači pažnju i nakon nekoliko meseci od predstavljanja. Mnogi će reći da je Samsung Galaxy S2 najbolji pametni telefon svih vremena, što u svakom slučaju nije neistina.

2) Samsung Galaxy Note

Ovaj uređaj ostaće zapamćen kao prvi pravi pokušaj da se uspostavi veza između pametnih telefona i tableta. Sa velikim displejom i moćnim performansama, Samsung Galaxy Note je idealan kako za posao, tako i za zabavu.

3) Samsung Galaxy Nexus

Kod Nexus-a je jedno sigurno. Dobijaćete osvežavanje softvera prvi, a kako i ne bi kada mu je roditelj ni manje-ni više nego veliki Google. Sa procesorom od 1,2 GHz Samsung Galaxy Nexus je prilično brza spravica.

4) Sony Xperia S

Sony-jev adut ima brzi procesor i Bravia Mobile Engine, zadužen za izvanredan kvalitet slike. Sem toga, Sony Xperia S je uređaj skladnog dizajna i veoma moćne kamere od 12 MP.

5) Sony Ericsson Xperia Neo V

Kao i prethodnik, tako i Sony Ericsson Xperia Neo V ima Bravia Mobile Engine i sasvim solidne perfomanse i prepoznatljivi dizajn jednog Sony Ericsson-a.

6) HTC One X

HTC One X – o njemu ne treba preterano trošiti reči, jer je to najveći konkurent modelu sa prvog mesta ove liste. Dovoljno je pomenuti četvorojezgarni procesor od 1,5 GHz, moćni grafički NVIDIA hardver, što stvar kod ovog uređaja čini potpuno jasnom.

7) HTC Sensation XE

Ovaj model mogao bi se nazvati “mlađim bratom” velikog One X, jer sa 1,5 GHz i kamerom od 8 MP spada u sam vrh trenutne ponude.

8) Motorola RAZR XT910

Motorola RAZR XT910 izrađena je od aluminijuma izbrušenog dijamantima i poseduje neverovatnu čvrstinu, tako svojstvenu Motorola-i. Uz to, ovaj telefon ima procesor od dva jezgra, Super AMOLED displej, veliku internu memoriju i kameru od 8 MP i naravno jaku bateriju.

9) Motorola Defy

Defy je sinonim za stabilnost, trajnost i izdržljivost. Ovaj telefon otporan je gotovo na sve, a pri tome dizajn nije mnogo pretrpeo. Motorola Defy ima sasvim dovoljno performansi da sve teče glatko, iako se na prvi pogled radi o “strogom” telefonu.

10) Spice MI 280

Spice MI 280 je telefon gotovo nepoznat domaćoj javnosti, što ga naravno nije omelo da se nađe na ovoj listi. Radi se o malom, ali ipak moćnom pametnom telefonu sa 650 MHz brzim procesorom i odličnim odnosom cena-kvalitet.

Foto: astirgaming.com , androidpolice.com, slashgear.com, aura4you.com

Share Button

Ostavi komentar