Najčešći problemi Samsung Galaxy S10 telefona

Mobilni Telefoni / 11. 04. 2019. / Bloger:

Samsung Galaxy S10, S10+ i S10e telefoni jesu sjajni, ali i oni imaju svoje nedostatke koji se najčešće ogledaju kroz bagove i specifične kvarove. Ne može se reći da je cela serija loša, naprotiv, samo su kvarovi koji se dešavaju locirali slabe tačke ovog flagship Samsung modela.

Problemi sa update-ovanjem softvera

Dešava se da nova verzija Androida napravi problem. U tom slučaju morate ponovo probati sami, ili odneti telefon u servis. Situacija se najčešće dešava sa Android Pie verzijom. Jako dobar savet kako možete rešiti problem nalazi se na linku. Tu je 10 važnih koraka koji će ceo postupak popravke učiniti lakšim.

Galaxy S10 problemi

Najčešći su vezani takođe za softver. Problem sa Nova Launch dodatkom, Google Messenger problem, kvar na displeju, wi-fi problemi. Prva verzija firmwarea imala je problem sa baterijom, stoga je sugerisan i poseban update na novu verziju. Ovakve i slične probleme, ukoliko dobro poznajete engleski, i sami možete rešiti prateći savete upustva sa Android foruma. Ukoliko to niste u mogućnosti, preporučujemo da posetite najbliži servis Samsung mobilnih telefona koji će ustanoviti kvarove i probleme.

Problemi sa senzorom za očitavanje otiska prsta

Jedan od problema koji se javlja kod Samsung Galaxy 10 telefona je mogućnost prevare senzora za očitavanje otiska prsta. Najčešće je problem zapravo zbog neodgovarajućih folija za stakla, što je umelo da prevari senzor vrlo često, a o tome se pisalo i u medijima. Na kraju se pokazalo da ta nekompatibilnost sa zaštitnim staklima nije veliki problem, jer ona ne dozvoljava korisniku da otključa uređaj, ali otkriven je sigurnosni propust koji vrlo lako omogućava korisnicima da otključaju telefon.

Ukoliko vam je pak naprslo staklo, preporučujemo vam da pročitate tekst o zameni slomljenog ekrana na mobilnom telefonu.

Tržišni problemi

Problemi koje Samsung ima nisu samo tehničke prirode. Postoje vrlo jasna istraživanja koja kažu da kupci novih kineskih brendova Pixel i OnePlus su najčešće osobe koje su ranije koristile mobilni telefon marke Samsung. Rezultati su pokazali da je čak 51% Pixel 3 kupaca i 37 % Oneplus 6T vlasnika, pre ovih telefona posedovalo je neki od Samsung modela. Kineski premium brendovi za isti novac, prosto rečeno, donose jači hardver i više funkcija na telefonu.

Da li Samsung gubi tržišnu utakmicu? Veliko je pitanje. Konstanta peckanja na realaciji sa direktorima Huaweia pokazuju da je borba nikad jača. Ranije se direktori Samsunga nisu tako ponašali i mahom su gledali ka iPhoneu kao najvećoj konkurenciji. Samsung u tom segmentu i posebno eksperimentiše povlačenjem Galaxy J serije i uvođenjem Galaxy A serije, kako bi nešto koliko toliko promenio i uveo novitete. Iz ugla tržišta, Samsung će morati da koriguje svoje cene kako bi bio konkurentniji, jer dobar hardver nije jedini preduslov.

Share Button

Ostavi komentar