Micro Sim kartica

Mobilni Telefoni / 13. 10. 2011. / Bloger:

Micro Sim kartica ili Normalna(Obična) Sim kartica, možda ste se zapitali koja je razlika? Šta donosi jedna a šta druga, za koje uređaje se koristi Micro a za koje Normalna (Obična) Sim kartica? Odgovor ćete dobiti u narednom tekstu

Prva i osnovna razlika između Micro Sim kartice (Micro Sim Card) i Obične Sim kartice (Normal Sim Card) je kao što vidite na ovoj slici razlika u veličini. Sa svojim dimenzijama mikročipa od (12×15 mm) duplo je manje veličine nego Normalna Sim Kartica.

Druga razlika je u kapacitetu Micro Sim kartica i ako je po gabaritu znatno manja ima veći kapacitet memorije.

Treća razlika je u tome da se Micro Sim kartice i Obične Sim kartice koriste za različite uređaje. Tako dolazimo do toga da se Micro Sim kartice koriste za manji broj novijih smart telefona, i tablet uređaja, pre svega iPad-a i iPhone-a. Dok se Normalne (obične) sim kartiće korite za veći broj mobilnih telefona.

Prednost Micro Sim kartica: Ono što je svakako prednost ovih kartica je u tome da imaju znatno veču memoriju i kapacitet u odnosu na obične Sim Kartice, zatim ono što se još može uvrstiti u prednost su dimenzije koje su kod ovih uređaja znatno manje od običnih Sim kartica.

Nedostatak: Jedina zamerka koju sam ja do sada primetio je u tome što je Micro Sim kartica ograničena na manji broj uređaja.

Share Button

Slede komentari
  1. I have noticed you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra money, search for: Ercannou’s essential adsense alternative

Ostavi komentar