SMS imenik

Mobilna Telefonija / 14. 10. 2011. / Bloger:

Korisnicima mt:s-a od nedavno imaju mogućnost da putem SMS poruke dobiju podatke o korisniku fiksnog telefonskog priključka. Ova usluga omogućava dobijanje podataka o broju, imenu i prezimenu i adresi fizičkog ili pravnog lica.

Sve što je potrebno da se dobije neka od navedenih informacija za određeni fiksni broj telefona je to da se broj fiksnog telefona zajedno sa pozivnim brojem (npr. 0111234567), ili ime i prezime ili adresu vlasnika pošalje putem SMS-a na broj 988 i tada ćete dobiti tražene podatke iz baze podataka Službe 988 Telekoma Srbija.

Cena ove usluge je 10 dinara bez poreza, odnosno 11.8 dinara sa porezom.

Uputstvo za korišćeje ovu usluge:

1. Upit po broju telefona

2. Upit po imenu i prezimenu ili nazivu preduzeća, nazivu ulice, kućnom broju i nazivu mesta.

3. Rezultat pretrage

Ukoliko u bazi podataka postoje podaci o traženom broju telefona/vlasniku, odnosno korisniku telefona – dobiće se poruka sledećeg sadržaja:

Prednost: Ono što bih naveo kao prednost je to što sada i sa mobilnog telefona možete naci određeni fiksni broj telefona.

Nedostatak: Kao i kod korišćenja ovu usluge sa fiksnog broja, za određene brojeve telefona nije moguće dobiti informacije o vlasniku.

Share Button

2 Komentara
  1. Slobodan

    Veliko pitanje, kako se dobija broj mob. tlf. privatnog lica iz BGD za koje znam podatke i ulicu, a znam da ima ili 065 ili 064 mrežu – sve ukoliko je registrovan? Kod fixne je sve javno i dostupno ali kod vaše mobilne ?? Inače ja lično nisam vaš pretplatnik, ali to nije razlog -po mom mišljenju- da se ovakvi podaci “skrivaju”? Molim vas najlepše za odgovor, hvala.

  2. I have noticed you don’t monetize mobilnatelefonija.net, don’t waste your traffic, you can earn extra
    cash every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more info simply
    search in gooogle: murgrabia’s tools

Ostavi komentar