HTC 10 predstavljen u Srbiji

Mobilni Telefoni / 06. 05. 2016. / Bloger:

HTC-ov “flegšip” model sa oznakom 10, danas je predstavljen u Beogradu. U odnosu na ranije modele donosi mnogo novih poboljšanja, mada većina njih već sada izgleda kao “fino zatezanje” već dobrih performansi prethodnika. HTC 10 je zadržao svoj superioran dizajn uz manje korekcije položaja zvučnika. Kupcima u Srbiji biće dostupan već krajem maja.

htc10-2

Trka proizvođača smartfona prerasta pre svega u trku za dobrim multimedijalnim uređajem. Što bolja kamera, zvuk i ekran, postaju ključni. Proizvođači to očigledno prepoznaju.

Novi HTC 10 uređaj radi sa najnovijim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom, verovatno najboljim na svetu, sa unapređenom 4G LTE tehnologijom, bez koje je nezamislivo kreirati novi uređaj, 4 GB RAM memorije, sa velikim pitanjem da li će vam trebati i 2GB od toga, 32 GB prostora za podatke sa microSD podrškom i mogućnošću proširivanja do 2 TB prostora za skladištenje, što je možda veće i od vašeg hard diska na laptopu.

htc10-0

Petra Razić, regionalna direktorka HTC-a za regiju Adriatic je na prezentaciji sumirala ključne prenosti: „Najnoviji član HTC familije pametnih telefona je spoj vrhunskih kamera i izuzetno kvalitetnog zvuka, smelog dizajna jednodelnog metalnog kućišta i neprevaziđenih performansi. Raduje nas što modelom HTC 10 ponovo potvrđujemo svoju poziciju vodećeg inovatora na tržištu pametnih telefona“, naglasila je Razić.

Kamera svetske klase

Kamera jeste vrhunska. Uporedio sam je sa kamerom Xiaomi Mi4 telefona i razlika stvarno postoji. Pre svega u širini objektiva ali i u jačem osvetljenju.

htc10-4

„Sa modelom HTC 10 isporučili smo najbolje smartfon kamere dostupne na tržištu“, istakao je Marko Savković, direktor HTC product marketinga za region centralne i istočne Evrope (CEE). „To potvrđuje 88 bodova osvojenih na testu DxOMark, što je jedan od najboljih rezultata ikada zabeležnih sa kamerom pametnog telefona“, naglasio je Savković predstavljajući odlike novog modela.

htc10-1

HTC 10 je prvi telefon koji ima optičku stabilizaciju slike i povećani otvor blende (f / 1,8) na obe kamere. Glavna kamera ima novi i veći senzor sa 12 miliona UltraPixel-a nove generacije (1,55 µm po pikselu), brzi laserski auto-fokus, a prednja kamera širokougaoni objektiv od 86 stepeni i ekranski blic na prednjoj UltraSelfieTM kameri, što omogućava da ovaj pametni telefon snima izuzetno oštre fotografije visoke rezolucije u uslovima slabog osvetljenja – bilo da ste iza ili ispred objektiva. Sva podešavanja su na dohvat ruke, a „Pro“ režim nudi i napredne opcije za iskusnije fotografe, među kojima je i RAW format.

HTC 10 je ujedno i prava poslastica za audiofile, sa najjasnijim zvukom na tržištu. HTC kombinuje živopisan 4K video zapis sa prvim na svetu 24-bitnim stereo Hi-Res formatom snimanja zvučnih zapisa, koji beleži 256 puta više detalja nego standardni snimak zvuka i to na dvostruko širem opsegu frekvencija, što omogućuje autentičan audio doživljaj.

htc10-3

„Vrhunski zvuk zaslužuje i vrhunske slušalice pa smo u kutiji svakog HTC 10 telefona obezbedili i Hi-Res audio slušalice. Sa 8 µm tankom membranom od polimera i 70% većim zvučnicima, dobija se bogatiji zvuk i dva puta veći frekvencijski opseg, odnosno najbolje moguće audio iskustvo od samog momenta kada postanete korisnik HTC 10“, dodao je HTC 10 je opremljen sa dva pojačala, posebnim zvučnicima za visoke, srednje tonove i baseve, ima 24-bitni DAC i DSP, a ima čak 50 puta manje distorzije i 8 puta manje šuma od konkurentskih telefona.

Vrhunski hardver

Super LCD5 Quad HD ekran dijagonale 5,2 inča nove generacije prikazuje 30% više boja u odnosu na tradicionalni LCD i pruža fantastičan osećaj. Sa vremenom odziva od svega 120 ms na komande korisnika to je trenutno najbrži pametni telefon na svetu koji savršeno prepoznaje i najmanje i najbrže pokrete prstom po ekranu. Sigurnost korisnicima obezbeđuje čitač otiska prsta koji munjevito otključava uređaj za samo 0,2 sekunde, uz razvijen algoritam koji tokom vremena to dodatno ubrzava.

htc10-5

Uz vrhunski hardver, HTC 10 ima i vrhunski optimizovan softver – aplikacije se pokreću dvostruko brže i rade u skladu sa najvišim standardima. Uređaj dolazi sa Boost+ sistemom koji je ubrzava telefon, i smanjuje potrošnju baterije. U saradnji sa kompanijom Google, HTC je korisnicima omogućio da sami prilagode HTC 10 svojim potrebama, pa je na telefonu maksimalno smanjen broj preinstaliranih aplikacija koje možda ne trebaju svima.

Dostupnost

HTC 10 će u Srbiji biti dostupan tokom maja, u dve fantastične nijanse: grafitno sivoj (Carbon Grey) i glečer srebrnoj (Glacier Silver). Uz novi model isporučuju se Hi-Res slušalice i punjač za brzo punjenje, izrađen po Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologiji, sa unapređenim upravljanjem toplotne disipacije, sa kojim se baterija puni brzo dok telefon ostaje hladan.

Cena je uvek ključno pitanje. Kako saznajem, definitivno će biti u klasi TOP modela i stvar prestiža, kakav krasi HTC telefone. Saradnja sa domaćim mobilnim operatorima će postojati, što će dati mogućnost kupovine telefona na rate.

Share Button

Ostavi komentar