Za najbolju aplikaciju 5.000 evra od Telenora

Mobilna Telefonija / 20. 07. 2013. / Bloger:

Kompanija Telenor organizuje nagradni konkurs pod nazivom „Firefox Izazov“, u okviru kojeg se učesnici takmiče u kreiranju aplikacija za mobilni Firefox operativni sistem.

firefoxfotka

Početkom godine je najavljeno lansiranje mobilnih uređaja sa Firefox operativnim sistemom, najpre na tržištima Srbije, Crne Gore i Mađarske.

Kompanije Telenor i Mozilla zajedno rade na novoj mobilnoj platformi, a u cilju nastavka promocije Firefox operativnog sistema i motivisanja programera za usavršavanje u razvoju aplikacija za Firefox OS, Telenor organizuje nagradni konkurs „Firefox Izazov“.

Na konkurs je moguće prijaviti se do 10. septembra 2013. godine, popunjavanjem formulara. Aplikaciju treba postaviti na Firefox Marketplace i prijaviti je na konkurs na sajtu Telenora, najkasnije do 15. septembra.

Aplikacije će se ocenjivati na osnovu njihove inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, stepena integracije sa Firefox platformom i upotrebne vrednosti, a ocenjivaće ih petočlani žiri.

Programer koji bude napravio najbolje ocenjenu aplikaciju dobiće nagradu od 5.000 evra. Ukupan nagradni fond iznosi 12.000 evra, a biće nagrađeno pet najboljih aplikacija. Predviđena je i specijalna nagrada u vrednosti od 1.000 evra za aplikaciju koja na najbolji način promoviše upotrebu mobilne mreže i internet servisa.

Share Button

Ostavi komentar