Vip internet bizbuzz 2011

Trećeg dana predavanja na bizbuzz 2011 namenjen je našem najmlađem mobilnom operateru Vip mobile. Po meni je ovaj operater imao najbolje predavanje, veoma jasno a uz to i detaljno objašnjeno. Samo početak priče bio je vezan za početak GSM telefonije 1991 godine, pa go sadašnjeg HSPA+ koji spada u 3.75G(3,75 generaciju) interneta. Tako da je bilo reči o prosečnim brzinama interneta, pa je tako rečeno da je brzina EDGE-a u proseku oko 80 kbps potrebno oko 1140 minuta, dok je za HSPA+ brzina kreće oko 6 Mbps. Početak 3G(treće generacije) smatra se UMTS. Što se tiče pokrivenost za sada Vip Srbija pokriva sva mesta koja imaju više od 20000 stanovnika, a na pitanje kada se očekuje pokrivenost mesta koja imaju manje od 20000 stanovnika sledio je odgovor u toku naradne godine, što je zaista za veliku pohvalu.

Tu je bilo dosta reči o samim brzinama interneta od 2G pa sve do 3G, ali to možete pogledati na sajtu Vip Srbija.

Pohvala: Pored sjajne prezentacije, pohvalio bih tvrdnje čelnih ljudi iz Vip-a da se proširenje HSPA+ signala očekuje u toku naredne godine.

Zakljucak: Mislim da je ovo bila jedna od najboljih prezentacija za ova tri dana, gde su svi oni koji nisu znali koje prednosti donosi vip internet mogli detaljno da se upoznaju.

 

Share Button

2 Komentara

Ostavi komentar