Nokia i smartphone uređaji – ima li povratka?

Mobilni Telefoni / 30. 05. 2016. / Bloger:

Nokia, poznati finski brend telefona koji je obeležio početak 21. veka, nakon nekoliko promašenih strategija, pokušava da se vrati na tržište pametnih telefona.

nokiapixa

Nokia je nakon neverovatnog uspeha sa prvim modelima mobilnih uređaja, a svi se sećamo Nokie 3210, 3310, 6610 i ostalih, ne toliko pametno ušla u tržište pametnih telefona. Symbian je definitivno bio greška iako se u tom momentu naveliko pripremao novi operativni sistem Android. Siguran sam da bi Nokia bolje prošla da je u startu prihvatila igru novog operativnog sistema.

Ne znamo na koju će “kartu” igrati Nokia. Možda je nostalgija ključni emotivni pokretač uz osveženje operativnog sistema. Tehnički gledano, Nokia ima kapaciteta. Ipak, tržište je drastično drugačije nego pre 15 godina.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati na sajtu AlJazeera Balkans.

Share Button

2 Komentara
  1. Nokia ulazi u ozbiljnu trku sa već oprobanim brendovima Android telefona. Treba sačekati njihov vodeći model kako bi uporedili njegove performanse. Nokia je svesna toga da će cenovno morati da budu ispod konkurencije, a da kvalitet ne sme da im manjka.

Ostavi komentar