Telenor ForUm – diskusijom do rešenja problema

Mobilna Telefonija / 21. 07. 2016. / Bloger:

Početkom godine sam rešio da na svoju ruku reinstaliram Android operativni sistem na svom telefonu. Naišao sam na brdo problema. Rešenja sam mahom pronalazio na inostranim forumima jer je rešenja na srpskom jeziku bilo vrlo malo. Došao sam do zaključka da rešenja sličnih problema gotovo uvek pronalazim u diskusijama drugih korisnika sa problemom sličnom mom.

Telenor-ForUm-logo

Prednosti foruma kao forme su i Telenor navela na slično razmišljanje, a projekat koji je upravo ugledao svetlost dana tako se i zove: Telenor ForUm. Praktično predstavlja bazu znanja kroz iskustva drugih, sa primarnim ciljem da svim korisnicima ponudi rešenje za bilo koju situaciju u kojoj se nađu tokom koriščenja telefona ili Telenor mreže.

Kako funkcioniše Telenor ForUm

Korisnici se mogu registrovali preko već postojećih Gugl i Fejsbuk naloga, što u praksi znači samo par koraka do mogućnosti da se diskutuje o nekom problemu ili postavi pitanje drugim korisnicima.

telenor-forum-pocetna

Kompletan sistem Telenor ForUma je osmišljen i kao jedna vrsta igre. Za svaku akciju koju vi kao registrovani korisnik napravite, dobijate određene poene i status, čime možete napredovati kao korisnik, a time steći i određene beneficije.

Akcenat je primarno na savetima ljudi koji su već imali slične probleme, ali ukoliko izostane takav tip odgovora, odgovor će u diskusiji dati zaposleni u Telenoru. Ovakav sistem diskusije praktično garantuje da ćete na kraju svakako dobiti tačan odgovor.

Kako vidim Telenor ForUm za 2-3 godine

U narednom periodu će se otvoriti na desetine, kasnije i stotine diskusija sa raznoraznim problemima i pitanjima. Za dve, tri godine će to biti jedna velika baza rešenih problema. Laganim guglanjem problema koje korisnik ima praktično će lako doći do rešenja, kao što sam ja došao u situaciji koju sam naveo.

Diskusije-Telenor-ForUm

Ono što će biti ključno je neka vrsta zvaničnog pečata da je problem u određenoj diskusiji rešen, čime će korisnicima biti lako da do rešenja dođu. Telenor ForUm će predstavljati rešenje za mnoge probleme.

Zašto je forum važan?

I dok web marketing stručnjaci lome koplja oko toga da li je forum kao web forma i dalje živ ili ne, samo jednostavno guglanje različitih pojmova nas često vodi do rešenja na nekim od foruma. Probajte, videćete. To je dokaz da su forumi važni.

Ovaj model postavljanja sadržaja i interakcije vrlo je specifičan i Telenor Srbija je ovom platformom prestigla ostale Telenor ispostave u Evropi.

Share Button

Slede komentari
  1. Sjajan način interakcije sa korisnicima.

Ostavi komentar