Kako besplatno pozivati što više brojeva

Mobilna Telefonija / 01. 11. 2012. / Bloger:

Sva tri mobilna operatora koja posluju u Srbiji nude svojim korisnicima uslugu umrežavanja brojeva, odnosno povezivanje više brojeva pri čemu su razgovori ka odabranim brojevima besplatni ili se naplaćuju po znatno nižoj tarifi u odnosu na standardne cene. Pogledajte koji su sve tarifni profili ponuđeni privatnim i poslovnim korisnicima u našoj zemlji i pod kojim uslovima.

MTS

moj klub paket

Moj Klub tarifni profil

Moj klub je postpaid tarifa namenjena svima koji vole jedan od naša dva najveća kluba Crvenu Zvezdu ili Partizan, kod koje je moguće izabrati 5 friends & family brojeva iz MTS mreže koji se mogu pozivati za 0 dinara po minutu (naplaćuje se samo uspostava veze 2,03 dinara) i kojima se može slati neograničeni broj SMS poruka po ceni od 0 dinara.

Zavisno od toga da li odaberete Zvezda postpaid ili Partizan postpaid tarifni profil, deo vašeg računa će MTS svakog meseca uplaćivati vašem omiljenom klubu.

Pozivi izvan odabranih friends & family brojeva ka svim mrežama u domaćem saobraćaju koštaju 7,12 dinara po minutu, cena SMS-a je 2,03 dinara a MMS-a 3 dinara.

U ponudi su tri različita paketa za oba tarifna profila, a cene su u rasponu od 762 do 2.033 dinara.

PRVA Droid tarifni profil

PRVA Droid tarifni profil nudi mogućnost razgovora sa drugim korisnicima PRVA Droid po ceni od 0 dinara po minutu, pri čemu se plaća samo uspostava veze od 1,02 dinara. Cena SMS poruke u domaćem saobraćaju je takođe 1,02 dinara.

U ponudi su dva paketa:

  • PRVA Droid za 1.526 dinara mesečno dobijate 501 minut za razgovore u domaćem saobraćaju, 1001 SMS poruka i 1GB za prenos podataka
  • PRVA Droid Mini za 712 dinara mesečno dobijate 101 minut za razgovore u domaćem saobraćaju, 501 SMS poruka i 501 MB za prenos podataka

Uz jedan od navedenih paketa moguće je kupiti i telefon Huawei U8500 po ceni od 1 dinar na kojem je instalirana posebna android aplikacija koja vam omogućava praćenje izabranih emisija PRVE srpske televizije.

Bel tarifni profil

Uz Bel tarifni profil moguće je odabrati neki od čak šest ponuđenih paketa koji vam najviše odgovara a dobićete i određeni broj minuta i SMS poruka ka svim mrežama u domaćem saobraćaju koji su uključeni u pretplatu.

Postoji mogućnost odabira i 3 friends & family broja iz MTS mreže sa kojima možete razgovarati po 50% nižoj ceni od izabrane tarife, tako da cena minuta razgovora može iznositi od 1,56 do 2,93 dinara.

Nakon što potrošite minute uključene u pretplatu, cena uspostave veze iznosi  2,28 dinara.

Bel SMS tarifni profil

Ovaj tarifni profil podrazumeva 1000 SMS poruka gde je cena jedne poruke samo 1,44 dinara. Postoji mogućnost odabira 3 friends & family broja iz MTS mreže sa kojima je razgovor 50% jeftiniji u odnosu na standardnu cenu pa košta svega 4,8 dinara po minutu.

Uspostava veze košta 3 dinara, nakon što potrošite minute uključene u pretplatu. Mesečna pretplata za Bel SMS tarifni profil iznosi 348 dinara.

Mix tarifni profil

Mix tarifni profil nudi veliki broj minuta i SMS poruka uključenih u pretplatu, zavisno od paketa koji odaberete a čije se cene kreću od 480 do 4.200 dinara mesečno.

Postoji i mogućnost odabira 3 friends & family broja iz MTS mreže sa kojima možete razgovarati po znatno nižim cenama koje se kreću od 3,54 do 4,14 dinara po minutu.

Bitna prednost ovog tarifnog profila je u tome što se nepotrošeni saobraćaj prenosi u naredni mesec.

Svi standardni prepaid tarifni profili Toki, Tipi, Kul i Moj klub imaju opciju aktiviranja friends & family brojeva sa kojima će vam komunikacija biti znatno jeftinija.

Do kraja 2012. godine kompanija MTS nudi i 50% popusta na mesečnu pretplatu tokom celog trajanja ugovorne obaveze ukoliko odaberete jedan od Bel, Bel SMS, mybel, Hello, Mix, Mix Net postpaid tarifnih profila ili jedan od tarifnih profila mt:s Kontrole troškova.

Što se tiče posebnih pogodnosti za prepaid korisnike MTS-a, izdvajamo sledeće:

Prepaid najdraži broj

Usluga Prepaid najdraži broj namenjena je svima koji koriste Toki, Tipi, Kul, Moj klub ili mt:s Kontrola troškova tarifni profil. Omogućava vam da odaberete jedan broj iz MTS mreže koji će biti definisan kao vaš najdraži broj i sa kojim možete razgovarati ili se dopisivati koliko god želite po ceni od 0 dinara.

Plaća se samo uspostava veze po ceni navedenoj u okviru tarifnog profila kojem pripadate a cena mesečne pretplate iznosi 254,24 dinara sa porezom.

Tokom trajanja ove usluge, odabrani friends & family brojevi neće biti aktivni ali će ponovo biti aktivirani po isteku trajanja usluge Prepaid najdraži broj.

Tri omiljena broja

Tarifna opcija Tri omiljena broja namenjena je korisnicima Tipi, Toki, Kul, Moj klub i mt:s Kontrola troškova tarifnih profila. Za svoja tri omiljena broja možete odabrati bilo koja tri prepaid ili postpaid broja iz MTS mreže, a razgovori i SMS poruke sa tim brojevima koštaće vas 0 dinara.

Pretplata za ovu uslugu iznosi 406,78 dinara, naplaćuje se sa Vašeg prepaid računa nakon izvršene prijave a plaća se samo uspostava veze po ceni navedenoj u okviru tarifnog profila kojem pripadate dok su razgovori i slanje poruka potpuno besplatni.

Nakon definisanja tri omiljena broja, u slučaju da želite da promenite neki broj, ta usluga se naplaćuje po ceni od 120 dinara.

Aktivacijom tri omiljena broja, prestaje korišćenje Friends & Family usluge i usluge Prepaid najdraži broj, a nakon isteka pretplate na tri omiljena broja, ponovo se automatski aktiviraju Friends & Family brojevi.

NAPOMENA: 

Friends & Family usluga podrazumeva mogućnost odabira do tri korisnička broja koja najčešće pozivate a koji su u MTS mreži i da na taj način sa njima obavljate razgovore po povoljnijoj ceni. Popust se dakle odnosi na vaše pozive ka njima ali ne i obrnuto, osim ukoliko i drugi broj nije aktivirao Friends & Family uslugu i izabrao vaš broj.

Za poslovne korisnike, kompanija MTS je pripremila nekoliko odličnih ponuda:

Biznet

Uvođenjem Biznet usluge u preduzeća, zaposleni dobijaju mogućnost da jednostavno razgovaraju međusobno koristeći svoje mobilne telefone kao lokale. Cene međusobnih razgovora su znatno niže u odnosu na razgovore van Biznet grupe.

Zavisno od broja zaposlenih, postoji nekoliko Biznet paketa a pri konfigurisanju paketa moguće je dobiti i brojeve u nizu.

Cena razgovora u okviru grupe iznosi od 1,19 do 3 dinara po minutu.

Postoji i opcija definisanja posebnih brojeva unutar Biznet grupe. Pozivi koji se sa odabranih brojeva iniciraju su besplatni. Mesečna pretplata za ovu uslugu je 276 dinara po korisničkoj liniji.

Za sve ostale brojeve unutar Biznet grupe, pretplata i cene razgovora ostaju iste.

Biznet Mix

U ponudi je pet Biznet Mix tarifnih profila kod kojih se u okviru mesečne pretplate dobija neograničeni broj minuta za razgovore unutar Biznet grupe ali i od 60 do 2.000 minuta za pozive i od 60 do 2.000 SMS poruka u domaćem saobraćaju kao i 10 MB za prenos podataka.

Cena mesečne pretplate za ovaj tarifni profil iznosi od 420 do 3.720 dinara.

Uspostava veze se ne naplaćuje za razgovore uključene u mesečnu pretplatu i za pozive u okviru Biznet grupe, uključujući i pozive ka integrisanim fiksnim linijama.

Nakon što potrošite minute za razgovor uračunate u mesečnu pretplatu, uspostava veze se naplaćuje 3,48 dinara za sve pozive osim gore navedenih.

Executive tarifa

Executive tarifni profil nudi niz povoljnosti u vidu saobraćaja koji je uključen u mesečnu pretplatu. U okviru ove tarife na raspolaganju vam je neograničen broj minuta u okviru Biznet grupe i u okviru MTS mreže, a uz to dobijate i 1.000 minuta za razgovore u domaćem saobraćaju, 500 SMS poruka, 100 MMS poruka i 100 GB za prenos podataka u domaćem saobraćaju.

Uz sve to možete iskoristiti i mogućnost korišćenja BlackBerry usluge i kupovinu mobilnog telefona iz MTS-ove ponude po ceni od svega 1,20 dinara.

TELENOR

Telenor Srbija

Dodaj omiljeni broj

Postpaid korisnici imaju mogućnost da razgovaraju koliko žele uz Dodaj omiljeni broj tarifni paket uz mesečnu pretplatu od 294,92 dinara. Uspostava veze je besplatna a cena razgovora sa izabranim omiljenim brojem je 0 dinara po minutu.

Omiljeni broj možete promeniti najviše tri puta u toku jednog meseca, svaki put po istoj ceni od 294,92 dinara.

U ovu uslugu SMS i MMS poruke nisu uključene.

Biznis prenesi tim

Ponuda se sastoji od pet različitih paketa čija je mesečna pretplata od 468 do 3828 dinara i namenjena je poslovnim korisnicima. Uz svaki paket dobijaju se potpuno besplatni razgovori u okviru tima, a neiskorišćeni minuti i SMS poruke se mogu preneti u naredna tri meseca.

Kada se potroše svi minuti i poruke iz izabranog paketa, cena minuta za sve pakete iznosi 7,08 dinara a cena SMS-a 4,08 dinara. Uspostava veze izvan tima naplaćuje se 7,08 dinara.

Za prepaid korisnike postoji opcija Dodaj omiljeni broj kod koje za samo 120 dinara mesečno možete razgovarati sa omiljenom osobom po ceni od 1,20 dinara po minutu. Uspostava veze naplaćuje se 3,48 dinara.

VIP

Kompanija VIP nudi uslugu umrežavanja brojeva samo poslovnim korisnicima. U tu svrhu namenjeni su paketi Vodafone VPN, Prepaid VPN i BizPartner Plus.

VIP Srbija

Vodafone VPN

Tarifni profil Vodafone VPN namenjen je poslovnim korisnicima sa 20 ili više pretplatničkih brojeva i omogućuje formiranje sopstvene privatne mreže brojeva.

Pozivi u okviru ove mreže su besplatni, postoji mogućnost pozivanja lokala umesto celog broja, mogućnost zabrane određene usluge poput slanja SMS-a ili zabrane poziva van mreže. Možete podesiti i opciju deljenja troškova, tj. da firma snosi troškove do određene sume, nakon koje će se pozivi tretirati kao privatni i koje će plaćati zaposleni.

Prepaid VPN

Tarifni profil Prepaid VPN predviđen je za kompanije koje imaju 100 ili više pretplatničkih brojeva. Kompanija plaća fiksnu mesečnu pretplatu za svakog zaposlenog koja pruža mogućnost besplatnih poziva unutar kompanije i povoljnu cenu poziva van kompanije za potrebe lične komunikacije a za koju će zaposleni sami snositi troškove.

BizPartner Plus

U okviru BizPartner Plus tarifnog profila moguće je obavljati razgovore u okviru firme i prema fiksnim linijama potpuno besplatno. Mesečna pretplata zavisno od izabranog paketa iznosi od 490 do 4690 dinara.

Foto: buzzom.com

Autor: Damir Petkovski

Share Button

Slede komentari
  1. Miroslav

    Da li je moguce u merzi “telenor” ubaciti 2 -3 broja u friends and family opciju I koji broj slici xa tu opciju? hvala

Ostavi komentar