Koju mt:s tarifu odabrati?

Mobilna Telefonija / 10. 10. 2013. / Bloger:

Ranije se telefon koristio samo za razgovor ili eventualno slanje SMS poruka. Danas sve više korisnika koristi telefon i za društvene mreže i pretraživanje interneta. Problem nastaje kad treba odabrati tarifni paket kod mobilnog operatora koji nam najviše odgovara, srazmerno korisničkim navikama. Iz mt:s-a stiže lepo i jasno uputstvo kako odabrati odgovarajući tarifni profil u mt:s mreži.

mts tarifa 1

Zavisno od načina plaćanja računa, treba izabrati jednu od tri varijante:

 1. Prepaid tarifni sistem – za plaćanje usluga unapred sistemom dopune
 2. Postpaid tarifni sistem – za plaćanje putem mesečnog računa zavisno od utrošenih minuta, poruka ili megabajta
 3. Kontrola troškova – za plaćanje uvek istog iznosa računa uz mogućnost dodatne dopune

Sad kad ste odabrali način plaćanja, sledi odabir odgovarajuće tarife u okviru tarifnog sistema.

1. Prepaid tarifni sistem

Moj prepaid – Jedinstvena cena minuta razgovora ka svim mrežama u domaćem saobraćaju. Za novu karticu sa ovom tarifom postoji mogućnost aktivacije dodatka “Uzmi sve besplatno” (1500 min u mts mreži, 1500 sms poruka, 150 MB u domaćem saobraćaju koji važe 7 dana od dana aktivacije).

Moj klub – Za ljubitelje Crvene Zvezde i Partizana. Minut razgovora u domaćem saobraćaju 9,9 din, cena sms poruke 4,9 din, 100 kB prenosa podataka 6 din. Besplatan pristup sajtu omiljenog kluba.

2. Postpaid tarifni sistem

Ako mnogo koristite internet, najbolje je da izaberete Mega Net ili Mix Net tarifu.

Mega Net – Velika količina saobraćaja uključena u mesečnu pretplatu, čak 44.000 minuta, 40.000 sms poruka i 40 GB. Uz ovu tarifu može se besplatno koristiti mt:s Mobile TV do kraja 2014. godine.

Mix Net – Saobraćaj koji je uključen u mesečnu pretplatu a nije potrošen u tekućem mesecu, može se koristiti u narednom mesecu. U mesečnu pretplatu, osim minuta i sms poruka uključeno je i od 200 MB do 10 GB za prenos podataka u domaćem saobraćaju zavisno od odabranog tarifnog profila u okviru Mix Net-a, a u ponudi su Mix Net S, Mix Net M, Mix Net L, Mix Net XL i Mix Net XXL.

U slučaju da ne koristite mnogo internet na svom mobilnom telefonu a želite da plaćate putem mesečnog računa, imate mogućnost biranja između Bel i Mix tarife.

Bel – Namenjena korisnicima koji najčešće pozivaju u okviru mt:s mreže. U ponudi je nekoliko paketa: Bel 50, Bel 100, Bel 150, Bel 200, Bel 400 i Bel 1000. Možete birati i tri Friends&Family broja iz mt:s mreže sa kojima se nakon potrošenih minuta uključenih u pretplatu razgovara po znatno nižoj ceni od svega 3,95 din/min.

Mix – Saobraćaj iz mesečne pretplate koji nije potrošen u tekućem mesecu može se iskoristiti u narednom mesecu. Mix tarifa nudi najveći broj minuta i sms poruka u domaćem saobraćaju uključenih u pretplatu. U ponudi je nekoliko tarifnih profila: Mix 400, Mix 750, Mix 1250, Mix 2300 i Mix 3500. I ovde postoji mogućnost odabira tri Friends&Family broja iz mt:s mreže sa kojima se nakon potrošenih minuta uključenih u pretplatu razgovara po ceni od samo 3,95 din/min.

mts tarifa

3. Kontrola troškova

Najveća pogodnost ovog tarifnog profila jeste mogućnost potpune kontrole troškova, uz uvek isti iznos mesečnog računa. Postoje tri opcije:

 • Kontrola troškova 500 – iznos računa uvek 500 dinara
 • Kontrola troškova 1000 – iznos računa uvek 1000 dinara
 • Kontrola troškova 2000 – iznos računa uvek 2000 dinara

Još jedna pogodnost tarifnog profila “Kontrola troškova” je mogućnost da se nepotrošeni kredit i bonusi prenose u naredni mesec. Preneta količina bonusa se može iskoristiti samo u mesecu u koji je preneta. Uz sve to, ostaje i mogućnost dopune kredita ako za time korisnik ima potrebe.

Telefoni uz tarifu

Novi korisnici kao i oni koji obnavljaju ugovor, mogu se opredeliti za jednu od dve pogodnosti:

 • da ostvare popust na pretplatu od 50% ili
 • da odaberu telefon po promotivnoj ceni

Ukoliko korisnik odabere tarifni sistem “Kontrola troškova”, ostvaruje pravo na promociju koja podrazumeva da se naredne dve godine plaća 50% niža pretplata za ovu tarifu, i dok traju zalihe može se izabrati jedan od tri modela telefona po vrlo povoljnim uslovima. Ova promocija važi do 31. oktobra 2013. godine i odnosi se na ugovor na 24 meseca.

Foto: pcpress.info

Share Button

2 Komentara
 1. Vodič za izbor tarife :
  Koju tarifu izabrati za pravna lica? – U okviru MTS ponude tarifa za poslovne korisnike, korisnici mogu da se opredele za neku od MTS BizMIX, BizMIX NET ili BIZ MAX tarifa.

  * BizMix tarife – domaći saobraćaj
  Ovo su idealne tefire koje se fokusiraju na više minuta u domaćem saobraćaju. Poslovni korisnici mahom uzimaju ove tarife za brojeve u mreži kojima nije potreban internet na telefonu

  * BizMixNet tarife – domaći i međunarodni saobraćaj
  U okviru BizMixNet tarifa, korisnici imaju mogućnost da pored neograničenog interneta na telefonima, već od BizMixNet L besplatno pozivaju inostranstvo ka čak 25 zemalja sveta (i fiksne i mobilne brojeve).

  * BizMax tarife – domaći, međunarodni i roaming saobraćaj
  U okviru ovih tarifa, korisnici pored velikog protoka interneta i poziva ka inostranstvu u okviru pretplate imaju uključene i roaming minute i roaming sms.

  http://www.biz-net.rs/poslovni-korisnici/mobilne-tarife-za-poslovne-korisnike/

Ostavi komentar