Taxify – aplikacija koja će vam olakšati sve buduće taksi vožnje

Aplikacije / 24. 12. 2015. / Bloger:

Stigao je taksi, ušao sam i rekao “Dobro veče Željko”. Obojica smo se nasmejali. Prvi put vidim čoveka, a i on mene. Ipak, znam mu ime. Vozio je jako fino, ocenio sam ga u Taxify aplikaciji maksimalnom ocenom. Umesto 680 dinara, platio sam samo 80 dinara jer mi je drugar par dana pre poslao promo kod za 600 dinara besplatne vožnje. Tih 80 dinara mi je aplikacija skinula sa računa. Ni keš ni karticu nisam izvadio. Bio sam prijatno iznenađen.

taxify2

Šta sve možeš putem mobilne aplikacije danas

Definitivno da poručiš taksi, saznaš unapred ime vozača i koji auto po tebe dolazi, a na kraju platiš onako kako je tebi lakše. U ovom svetu digitalne tehnologije sve ovo deluje potpuno logično, jedino što do sada slične aplikacije nismo imali. Prva asocijacija na slične aplikacije bio je Uber, ali kako stvari stoje neće doći. Postoje mnoge zakonske prepreke, a zasluženu prednost je dobio Taxify (Android / iPhone) jer se bolje prilagodio svemu što domaći zakoni prepoznaju, a to je posredovanje pri korišćenju usluga klasičnih taksi službi.

taxify1

Kako se koristi Taxify

Vrlo intuitivna aplikacija. Uspeo sam da shvatim sve već u prvim koracima korišćenja. Sve kreće od učitavanja mape i postavljanja pina gde se trenutno nalazite. Preporučuje se da mapu lagano pomerate kako bi nacentrirali tačnu lokaciju. Tako će vas i vozač lakše naći. Tu kreće potraga za slobodnim vozačem.

taxify31

Sa druge strane, vozač dobija zahtev za vožnjom. Svi vozači imaju tablet ili smartfon uređaje i lako prate nove zahteve. Ukoliko su slobodni, prihvataju vaš zahtev i vi dobijate sve potrebne informacije o vozaču, počev od modela auta, registarskih tablica, pa čak i ime vozača. Otuda i ono moje “dobro veče Željko” sa početka priče.

Opcije plaćanja

Na moje veliko iznenađenje aplikacija poseduje opciju povezivanja sa platnom karticom, slično kupovini putem interneta. Nakon unosa kartice, svaku narednu vožnju možete platiti bez keša i bez ikakvih posebnih radnji, verifikacija ili tome slično u samom taksiju. Samo izađete iz auta.

taxify32

Naravno, ako ste skeptični po ovom pitanju, uvek možete odabrati opciju keš i platiti vozaču na standardni način.

Mana Taxify aplikacije

Trenutno sam uočio dve mane:

  • Malo taksi vozila van šireg centra
  • Ne postoji u gradovima van Beograda

Kada sam želeo da poručim taksi na Banovom Brdu, nije bilo niti jednog vozila ni blizu. U strogom centru nije bila takva situacija. Verovatno će ovo biti prevazićeno povećanjem broja vozila.

Druga mana je logična i normalna za ovaj period postojanja aplikacije. Krenulo se od Beograda, gde se nalazi veliki broj taksi službi, naravno i klijenata. U toj deobi procenata mislim da se ni vlasnicima ne isplati da budu u gradovima gde taksi košta 200 dinara.

Taxify vas časti!

Instalirajte aplikaciju i ukucajte kod MOBILNO u meniju “Promocije”. Taxify ekipa časti sve koji do sada nisu koristili ovu aplikaciju sa vožnjom u vrednosti od 1000 dinara. Preračunato u beogradske relacije to je jedna poduža taksi vožnja (Zemun – Konjarnik, na primer). Promo kod važi za jednu vožnju. Upravo su i česte slične poklon akcije velika prednost ove aplikacije.

Evo i postupnog uputstva za korišćenje promo kodova:
1) Instalirajte Taxify za Android / iPhone
2) Pod opcijom Plaćanja dodajte platnu karticu kao način plaćanja
3) Unesite kod MOBILNO u meni Promocije
4) Naručite taksi i uživajte u besplatnoj vožnji!
Uputstvo za koriscenje promo koda: http://taxify.eu/sr/promo

Svoje utiske sa prve vožnje možete uvek podeliti u komentaru ovog teksta.

Share Button

2 Komentara
  1. Miloš Petrović

    Odlican tekst

Ostavi komentar