20 bestselera među telefonima

Mobilni Telefoni / 24. 11. 2016. / Bloger:

Sigurno ste se nebrojeno puta zapitali koji su to telefoni kroz istoriju najviše prodavani. Donosimo priču o najprodavanijim mobilnim telefonima otkako je mobilna telefonija pustila korenje među populacijom. Pojedini modeli već su odavno na smetlištu, ali ih se uvek rado prisetimo kao istorije koja je obeležila i naše karaktere. Jer neki telefoni su, čini se, zaista imali dušu. U vreme kada se telefoni u našim rukama sve češće smenjuju, valja se prisetiti šta je to sve prethodnih godina pa i decenija činilo našu komunikaciju jednostavnijom.

nokia-1100

Galaxy S III

Na začelju kolone nalazi se model koji je prvi na tržište plasirao apsolutnu dominaciju Samsunga u 2012. godini. Reč je o telefonu sa OS Android 4.04 koji se pokazao kao zaista korektan, a sudeći po parama koje je kompanija zaradila, reklo bi se da je bio izuzetno uspešan. Prodat je u više od 60 miliona primeraka.

Iako je danas prevaziđen mnogim drugim telefonima, u domenu je najprodavanijih kada je u pitanju otkup polovnih mobilnih telefona. Logično, posledica masovne prodaje na tržištu je uzrokovala da se prilikom otkupa telefona, koji je mudro rešenje za lišavanje starih modela, ovaj telefon rangira visoko.

Čuvena Motorola i ostalih pet

Motorola StarTAC takođe je prodat u oko 60ak miliona primeraka, a poznat je po tome što su ga mnoge fabrike igračaka koristile kao inspiraciju. Čuvena motorola na preklop ove godine slavi dvadeset godina, a još je nismo zaboravili. Ona je ujedno i najstariji model na listi.

motorola-startac

Listi se pridružuje i Iphone 4s koji je prodat u približno istom broju, a na tržištu se pojavio pre ravno pola decenije.

Na sedamnaestom mestu se nalazi Nokia 5310 koja nas vraća u nešto davnija vremena, dekadu udaljenu od sada. Ovaj model dostigao je broj od 65 miliona prodatih primeraka. U više od sedamdeset miliona primeraka prodat je Appleov model Iphone 5 koji je nakon četvorke naišao 2012. godine. Skidamo kapu Appleu za dva modela koji su godinu za godinom briljirali.

Nokia na petnaestom mestu je ona na kojoj smo među prvima slušali polifone melodije. Reč je o modelu 6010, a javnost ga je upoznala 2004. godine. Od tada kreće njen put u obaranju rekorda sa prodatih blizu osamdeset miliona primeraka. Četrnaesto mesto zauzima Samsung galaxy S4 koji je definitivno bio jedan od omiljenijih 2013. godine, pre nego ga je zamenio potomak S5.

Neuspela trka za top deset

Ako je sudeći po prodaji, onda su ovi telefoni imali za kojim rekordom da požale. Iako nisu ušli u top deset, ovi telefoni su i te kako prodavani. Reč je svakako o čuvenoj Appleovoj šestici koja je prodata u preko sto miliona primeraka, dok se i njena 6s verzija na tržištu kotirala jako visoko. Nokia 1208 nalazi se na dvanaestom mestu, dok je možda i naomiljeniji model svih vremena Nokia 3310 ostala ispod crte, na jedanaestom mestu, ponoseći se svojim drugim kvalitetima. Baterijom koja je gotovo neuništiva. Model je kupilo preko 126 miliona ljudi.

Kapa dole…

Ovim telefonima i proizvođačima zaista treba skinuti kapu do poda, jer ih nebrojeno ljudi imalo u svom posedu. Na skromnom ali važnom desetom mestu, nalazi se Motorola RAZR V3 prešla je broj od 130 miliona, a prate je još i izdržljivi modeli Nokie 1600 i 2600 sa istim brojem. Sledi Samsung E1100 koji je premašio 150 miliona i čuvene Nokie 6600 i 5230. Sudeći po ovome, reklo bi se da je Nokia daleko iznad svih jer se i na četvrtom i trećem mestu nalazi isto ovaj brend. Reč je o telefonima sa oznakama 1200 i nadaleko poznatog 3210.

nokia-3310

Dva mesta za najbolje

Proizvedena već daleke 2005. Nokia 1110 je oborila broj od 250 miliona što je čini drugom pratiljom. Ovaj telefon, iako jedan od onih low – budget i za svoje doba, činio se izgleda najprimamljivijim za prosečnog potrošača. Veličanstveno prvo mesto pripada modelu 1100 koji nije toliko popularan kao njena prethodnica 3310, ali je svakako najprodavaniji ikada. Izašao je u prodaju 2003. a milijarditi primerak je prodat u Nigeriji 2005.

Share Button

Slede komentari

Ostavi komentar