VAS sms

Mobilna Telefonija / 29. 08. 2011. / Bloger:

VAS sms je internacionalna skraćenica za sve sms poruke koje se dodatno naplaćuju od strane trećeg lica (ne od operatera). To su poruke koje šaljete kako bi preuzeli neku melodiju, sliku, glasali za sadržaje na TV stanicama, videli vaš horoskop i još dosta toga. Takođe postoje i servisi na koje se vi pretplaćujete i na taj način vam redovno (dnevno, nedeljno, mesečno) stižu poruke sa željenim sadržajem koje se pri tom naplaćuju. Ovaj broj ćete prepoznati po tome što je on najčešće četvorocifren i komercijalnog je sadržaja.

Inače ovaj sajt služi samo da pruži informacije o korišćenju ove usluge.

Share Button

20 Komentara
 1. Borislav Ranđić

  Poštovani,

  Zamolio bih Vas za savet.

  Meni je duže vreme neko, čiji je broj 1553, svakog ponedeljka naplaćivao odrđenu sumu novca za neku uslugu za koju ja ne znam ni da postoji niti da sam je ikada zatražio.

  To je trajalo sve dok nisam zatražio od TELEKOM-a da mi zabrani sve usluge sa četvorocifrenim brojem, osim plaćanja parkinga.

  Međutim, meni i dalje svakog ponedeljka u isto vreme (12:15) sa tog broja stiže poruka koja glasi: “Poštovani korisniče ovaj servis vam nije dozvoljen”, a da ja nikakav servis nisam ni zatražio.

  Molim Vas, možete li mi reći, ili posavetovati kako da saznam, koju to uslugu, koliko dugo i ko mi je to naplaćivao i kako bih mogao da kontaktiram tu službu.

  Unapred Vam zahvaljujem za Vaše potrošeno vreme.

  S poštovanjem
  Borislav Ranđić
  064 135 68 36

 2. Dajana

  Odjavila sam u oktobru preko operatera sve VAS usluge (koje nisam ni koristila, ali su mi stizali racuni i preko 1000d.), i ponovo na racunu za oktobar iznos od 9ood. Cista kradja! Izgleda da se na ovaj nacin kompenzuju svi popusti koje kao imamo. Vise me kosta to nego ceo paket za postpejd. Sta uraditi?

 3. Игор Панчево

  Ово је потпуно противзаконито! У Америци су проваједери мобилне телефоније драстично кажњени новчано због сучествовању у овој масовној безобтзирној пљачки својих сопствених клијената јер се у истрази коју је државана служба спровела испоставило сда су им ове ВАС компаније исплаћивале и до 40 процената од наплаћених рачуна.Зато су провајдери и пристали да у својик фактурама издвоје ставку ВАС смс услуга и да их потпуно незаконито уврсте у структуру својих фактура и ако на то немају право јер те услуге нису њихове ! Немојте плаћати овај износ са рачуна за телефон који се води под ставком ВАС . То није новац који ви дугујете провајдеру него су вас преваром задужили ка ВАС хохшталерској компанији Шта провајдер и ВАС имају међусобно и у каквом су ” дилу” нас не треба да занима и нарочито не треба да то ми плаћамо!! Никако немојте пристати да платите цео рачун који сте добили од вашег провајдера и који у себи садржи износ за ВАС сервисе ! Нека вам искључе телефон ако треба и нака вас туже за неплаћени рачун па на суду нек доказаују како сте ви то наручили и којим поступком ВАС услуге и одакле им право да они фактуришу туђе услуге ??По којеме то Закону о облигационим односима?? Требало би да сво бојкотујемо ове ВАС ставек у рачунима аско их добијемо и да масовно одбијамо да их плаћамо јер изгледа да држава не жели да стабе на крај овом међународном хохштаплерају јер су ВАС компаније једва видљиве на интернету и као да замећу трагове Увек се ради о некој трећој компанијаи за којеу траде неке друге и све су као по правилу регистроване негде у пизди материни по белом свету! Дакле држава Србија дозвољава да међународни интернет криминалци у договору са провајдерима регистрованим у Србији и то свим од реда пљачкају грађане Србије!!!!

 4. Mirjana

  Skoro sam imala problem sa VAS uslugama kao i mnogi. Nakon mog dugackoj, nepristojnog i besnog imejla mts-u dobila sam opciju da mi te VAS usluge u potpunosti iskljuce tj. da ne budu moguce. Nadam se da ce biti uspesno.

 5. Srdjan rosulj

  Zalio sam se mtsu na te nedefinisane “usluge ” mtsu medjutim informisan sam da nema osnova da ukinu te racune prema c gate o td.Ocigledno da su prevare postale lukave jer nemam pojma ni kakve su to usluge niti sam ih koristio ocigledno da to nije vise onaj mts sa kojim saradjujem vec vise od 20 godina.pitam se ko je ovlastio mts da mi naplacuje usluge za racun drugoga bez ikakvog upozorenj i pitanja dali hocu da placam 180 din na svaka 2 dana.razumem ako sam se parkirao negde i to platio ali ovo je cudo.raduje me da su u americi neki provajderi bili kaznjeni ali ovo kod nas ?

 6. boro arsovski

  Danas sam u poslovnici u Zemunu odjavio VAS usluge, Neznaju da mi kažu šta je to! Posle 10 minuta dobijam poruku da su odjavljene. Posle 2 minuta dobijam poruku da ne mogu da me odjave jer sam zadržao humaniterne poruke. Lepo sam službenicu pitao da li će to smetati??
  Vidim iz ovih poruka da nešto tu opasno nije u redu. da ne kažem nešto prosto.

 7. Natasa

  Kako da se odjavim sa servisa 1553 šta da ukućana?

 8. Marijana

  Kako da se odjavim sa servisa 1617?

 9. Ljiljana

  Upravo danas sam odjavila VAS usluge sa suprugovog broja. Stizale mu sms poruke za neke igrice. Za svaku poruku 180 din skinuli, tako da je prevara skoro 4.000 din za dva meseca. Niti covek igra igrice niti je ikad zatrazio nesto slizno. Trazila sam nadoknadu stete na mail koji pise u jednoj od tih poruka, ai na broj telefona iz sms poruke su izdiktirali taj mail za podrsku. Sada me bas zanima dal ce biti odgovora i vracanja novca.
  Spremna sam da tuzim ove prevarante, a ne znam za sad ni koga.

 10. Bors

  Znaci racun mi je uvecan za 1600 dinara i posle posle 3 meseca mi iskljucili telefon jer necu da platim jer im ne radi server pa ne mogu da mi daju listing.
  Sad kad su me iskljucili odjednom im proradio server i nasli su da sam se prijavio na VAS servis. I trazio da mi ga ukinu.
  Dobio sam poruku ” postovani,vas zahtev za odjavu sa VAS servisa je resen negativno. Uslov za odjavu sa VAS servisa je aktivan odlazni saobracaj na broju”.
  Inace nikakvu uslugu nisam dobio od njih.
  Znaci pravara za koju treba neko da robija..

 11. bane

  kako da se odjavim sa sms poruka sa broja 4557 koje mi se naplacuju a ja ih ne zelim niti sam ih trazio

 12. Sofka

  Vas servisi su usluge za koje se sami prijavljuje te i nije moguće da vas neko prijavi. Posećujete razne stranice i klik ete iz radoznalost na razne sadržaje. Ne moze ni jedan operater da vas prijavi. Samo određujete sta posećujete i prijavljuje te se pa vam je posle drugi kriv.

 13. bind

  4557 broj je prevara cista i pljacka ,kada na primer hocete da promenite lozinku za Microsoft account i preko telefona skenirate QR kod sa Microsoft sajta iskoci vam poruka POSALJI i vi mislite da saljete taj skenirani QR kod da bi dobili kod za promenu password-a za
  microsoft account .Medjutim kad kliknete na POSALJI na prevaru vas prijavljuju na VideoHub i skinu vam ili zaduze telefonski racun odmah za 180 dinara.Da bi se odjavili i da vam svaki mesec nebi ponovo skidali 180 dinara kucate pruku na 4557,STOP HUB i to vam naplate 3.6 dinara. Znaci 183.6 dinara vam ukradu zato sto su se nakacili na prevaru na Microsoft .

 14. Milan

  Sta je uopste 1617? Stalno mi stizu poruke sa nekakvim kodom.

 15. killmic

  Como se llamo esto i am from SPAIN

 16. bot

  Proverite da li vam deca ne salju premium poruke za igrice 🙂

 17. Da li neko zna ko je VAS za broj 5007?

 18. Goran

  Ovo traje i dan danas 2022-ta godina.Broj je 4557,poruke su oznacene kao SPAM i ne vide se u pregledu poruka. Ali to prevarantima iz Yettela ne smeta da naplate 1620 RSD uz racun + 180 RSD za poruku STOP HUB.
  Kazu ne mozemo vam pomoci iako od svog klijenta uzimaju pare i daju ih svom saradniku u pljacki za sta obicas svet ide u zatvor ili barem krivicno odgovara.

 19. tomislav petrović

  Prevara radi i dalje…banda radi i dalje preko neke firme NTH media,nikada svesno nisam tražio njihove usluge,fakturisali mi dva puta po 200 din plus pdv za septembar mesec…
  Nameravam da ne platim te troškove.

 20. tomislav petrović

  sada je u pitanju neki broj 5225…!!

Ostavi komentar