Digitalizacija fiksne telefonije u istočnoj Srbiji

Mobilna Telefonija / 10. 02. 2012. / Bloger:

Ovih dana se privodi kraju digitalizacija fiksnih telefonskih centrala u istočnoj Srbiji. Digitalizacijom sela u opštini Bor, Zaječar, i Boljevac dodeljuje se šestocifreni broj telefona, čime se dobija mogućnost tonskog biranja što praktično znači brže biranje i uspostavljanje veze.

Pored tonskog biranja digitalizacijom centrala, dobija se i mogućnost uvođenja ADSL-a što će korisnicima omogućiti širokopojasni internet, koga do sada nisu mogli da imaju zbog analogne centrale. U većini sela Borske i Zaječarske i Boljevačke opštine broj počinje sa 4, dok je ostatak broja telefona u nekim selima ostao isti, u nekima se promenio prefiks, dok je sufiks +500 u odnosu na prethodni broj koji je bio.

Miško Bobić

Share Button

4 Komentara
 1. Nebojsa

  Ja sam iz Sela Savinac (Opstina Boljevac),drago mi je da ste objavili ovu vest,cekamo na ovo odavno,nama su zamenili brojeve,pa me zanima kada ce biti u mogudjnosti ADSL internet,zbog toga vam se obracam-zato sto celo selo poseduje racunare-unapred zahvalan na odgovoru.

 2. misko

  Pozdrav dragi Nebojša. Nažalost ne radim u telekomu pa vam ne mogu dati precizne informacije o tome. Ono što vam samo mogu potvrditi je to da su digitalizacijom telefonskih centrala stvaraju mogućnosti za ADSL. Možda nije loše da odete do telekoma u Boljevcu i da se tamo malo blize raspitate kada imaju u planu uvođenje ove usluge kod vas.

 3. Nebojsa

  Hvala najlepse-blog vam je super-ovde sam jedino mogao naci ovu informaciju-najbolji ste-hvala puno i svako dobro zelim…..

 4. misko

  Hvala i vama na lepim rečima i pohvalama 🙂

Ostavi komentar