Micro Sim kartica

Mobilni Telefoni / 13. 10. 2011. / Bloger:

Micro Sim kartica ili Normalna(Obična) Sim kartica, možda ste se zapitali koja je razlika? Šta donosi jedna a šta druga, za koje uređaje se koristi Micro a za koje Normalna (Obična) Sim kartica? Odgovor ćete dobiti u narednom tekstu

Prva i osnovna razlika između Micro Sim kartice (Micro Sim Card) i Obične Sim kartice (Normal Sim Card) je kao što vidite na ovoj slici razlika u veličini. Sa svojim dimenzijama mikročipa od (12×15 mm) duplo je manje veličine nego Normalna Sim Kartica.

Druga razlika je u kapacitetu Micro Sim kartica i ako je po gabaritu znatno manja ima veći kapacitet memorije.

Treća razlika je u tome da se Micro Sim kartice i Obične Sim kartice koriste za različite uređaje. Tako dolazimo do toga da se Micro Sim kartice koriste za manji broj novijih smart telefona, i tablet uređaja, pre svega iPad-a i iPhone-a. Dok se Normalne (obične) sim kartiće korite za veći broj mobilnih telefona.

Prednost Micro Sim kartica: Ono što je svakako prednost ovih kartica je u tome da imaju znatno veču memoriju i kapacitet u odnosu na obične Sim Kartice, zatim ono što se još može uvrstiti u prednost su dimenzije koje su kod ovih uređaja znatno manje od običnih Sim kartica.

Nedostatak: Jedina zamerka koju sam ja do sada primetio je u tome što je Micro Sim kartica ograničena na manji broj uređaja.

Share Button

Ostavi komentar