Telenor telefonski imenik

Mobilna Telefonija / 24. 01. 2013. / Bloger:

Od 21. januara 2013. godine kompanija Telenor omogućila je svojim korisnicima upis u telefonski imenik, koji će biti dostupan za javnu pretragu. Ovim putem biće vrlo jednostavno pronalaženje broja telefona nekog od Telenor korisnika.

Da bi se vaš broj našao u pretrazi Telenor telefonskog imenika, potrebno je podneti zahtev sa svojeručnim potpisom u bilo kojoj Telenor prodavnici. Na isti način se mogu i obrisati podaci iz baze korisnika, ako poželite da vaši podaci više ne budu javno dostupni.

Pretraga Telenor telefonskog imenika

Baza javnog telefonskog imenika Telenor-a može se pretraživati na dva načina:

  • Online
  • Putem SMS-a na broj 11833

Kod online načina pretrage postoje četiri polja za unos podataka, od kojih je bitno upisati ili broj telefona ili ime i prezime korisnika, dok adresa i grad nisu obavezni za unos ali vam mogu pomoći da suzite rezultate pretrage.

Prilikom upisivanja imena ili prezimena korisnika, treba koristiti srpske karaktere (š, č, ć, dž, đ) kako bi pretraga prikazala najpreciznije rezultate.

U slučaju da ne dobijete tražene podatke, ili je kriterijum pretrage bio nedovoljan pa je potrebno uneti još podataka, korisnik čije podatke tražite nije upisao svoje podatke u javni telefonski imenik, ili broj nije aktivan.

Prilikom SMS načina pretrage telefonskog imenika, proces pretrage se obavlja na sledeći način:

  • šalje se poruka na broj 11833 koja treba da sadrži podatke korisnika (npr. Petar Petrović Beograd, Dejan Perić, 063123456 itd.)
  • treba koristiti srpske karaktere (š, č, ć, dž, đ)
  • ako je format poruke bio „Dejan Perić“, dobija se odgovor „3811234567: Dejan Perić Tolstojeva 45 11000 Beograd“
  • kod pretrage poslovnih korisnika treba upisati bar jednu reč iz naziva firme, npr. za upit „Naftna“ dobija se broj telefona Naftne Industrije Srbije

Mogući odgovori koji se dobijaju:

  • traženi podaci o korisniku, cena usluge je 25 din sa porezom
  • ukoliko ima manje ili jednako 5 rezultata, dobija se jedan SMS sa svim rezultatima
  • ako postoji više od 5 rezultata pretrage, dobija se najpre jedna poruka koja sadrži prvih 5 rezultata (cena poruke 25 din sa porezom) i zatim druga poruka (besplatna) koja sadrži objašnjenje da postoji više od 5 rezultata i da treba suziti pretragu unošenjem dodatnih podataka o korisniku
  • u slučaju da nema rezultata pretrage, dobija se besplatna poruka sa obaveštenjem da korisnik nije pronađen

Foto: relevantchildrensministry.com
Autor: Damir Petkovski

Share Button

Ostavi komentar